Skip to main content

Τέμπη: Ποινική δίωξη κατά του Κ. Αγοραστού για παράβαση καθήκοντος

Intime News

Ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, παραπέμπεται στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας, αναφορικά με το «μπάζωμα» στον τόπο της τραγωδίας

Ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, ο οποίος κατηγορείται για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, αναφορικά με το «μπάζωμα» στον τόπο του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας.

Ο κ. Αγοραστός παραπέμπεται στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας μετά από μήνυση που κατέθεσαν το καλοκαίρι του 2023 εναντίον του συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας.

Η μήνυση στρέφεται και κατά παντός υπευθύνου με το σκεπτικό περί αλλοίωσης του τόπου του δυστυχήματος.

Μιλένα Αποστολάκη: Η άσκηση της ποινικής δίωξης βάζει φραγμό σε όσους επιδιώκουν τη συγκάλυψη

«Για το μπάζωμα στον τόπο του δυστυχήματος  όλοι νίπτουν τας χείρας τους, όμως κάποιος έδωσε την εντολή και κάποιοι την υλοποίησαν» δήλωσε η Μιλένα Αποστολάκη, μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία στα Τέμπη σχετικά με την άσκηση ποινικής  δίωξης στον Κ. Αγοραστό. Όπως σημείωσε, «η άσκηση της ποινικής δίωξης βάζει φραγμό σε όσους επιδιώκουν τη συγκάλυψη των υπευθύνων».

Εξεταστική για Τέμπη: Απορρίφθηκε το αίτημα συγγενών θυμάτων για διακοπή των εργασιών της Επιτροπής

Στο μεταξύ, απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών το αίτημα 29 συγγενών θυμάτων, για διακοπή των εργασιών της έως την ολοκλήρωση της σχετικής ανάκρισης από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας.

Οι βουλευτές της Ν.Δ., του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και της Πλεύσης Ελευθερίας τάχθηκαν κατά του αιτήματος. Υπέρ της άμεσης διακοπής τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., η Νέα Αριστερά, η Κ.Ο. «Σπαρτιάτες», η Κ.Ο. «Νίκη» και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Φλώρος, ενώ το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να προηγηθεί η κλήση ουσιωδών μαρτύρων, και εφόσον δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση από την εισαγγελία Λάρισας, να διακοπούν τότε οι εργασίες της Εξεταστικής.