Skip to main content

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας στην Αταλάντη

(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς

Κλειστή έμεινε για περίπου μία ώρα η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Αταλάντης, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από μπλόκο αγροτών.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν από παρακαμπτήριες οδούς.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, αγρότες που είχαν παρατάξει τα τρακτέρ τους στον παράδρομο της εθνικής οδού, βρήκαν κατόπιν συνεννοήσεων διέξοδο στο κομμάτι εισόδου, στο ρεύμα προς Αθήνα

Η αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση στο σημείο, προς αποφυγή ατυχήματος.

Πλέον, η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί.

Agrotica: «Απόβαση» με 300 τρακτέρ στο Νότιο Τόξο της ΔΕΘ σχεδιάζουν οι αγρότες της Κ. Μακεδονίας

Κάθοδο με 300 τρακτέρ στο Νότιο Τόξο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προγραμματίζουν για αύριο και εν όψει των εγκαινίων της 30ης Agrotica οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αγρότης από τον Λαγκαδά, Κώστας Χατζηπαραδείσης, μέχρι τις 10.30 π.μ., τα 300 τρακτέρ που θα φτάσουν στην πόλη από τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις – από το λιμάνι, το Δερβένι και τα Μουδανιά– , θα έχουν τοποθετηθεί και σταθμεύσει επάνω στο πεζοδρόμιο, στο Νότιο Τόξο της ΔΕΘ, όπου και θα παραμείνουν καθόλη τη διάρκεια της Agrotica, δηλαδή μέχρι και τις 4 Φεβρουαρίου. Εξήγησε δε ότι η τοποθέτησή τους θα γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπάρχει ελεύθερη δίοδος προκειμένου να περνούν οι επισκέπτες της έκθεσης και όχι μόνο.

Agrotica: «Απόβαση» με 300 τρακτέρ στο Νότιο Τόξο της ΔΕΘ σχεδιάζουν οι αγρότες της Κ. Μακεδονίας

Διάλογος Μητσοτάκη με αγρότες στη Βόνιτσα

«Ούτε γκαρσόνια θα γίνετε, ούτε για τη Γερμανία θα φύγετε» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος σε εκπροσώπους των αγροτών, με τους οποίους συναντήθηκε στη Βόνιτσα, διαβεβαίωνοντας πως η στήριξη του πρωτογενούς τομέα είναι πρώτη προτεραιότητα και πως η κυβέρνηση εξετάζει τι καλύτερο μπορεί να κάνει, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο διάλογος Μητσοτάκη με αγρότες στη Βόνιτσα: «Θα γίνουμε γκαρσόνια…» – «Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό» (βίντεο)