Skip to main content

Δίκη για το Μάτι: «Από τις 20:00 τους έλεγα ότι υπάρχουν νεκροί», δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

INTIME NEWS

Τι ανέφερε στην απολογία του

Για την ύπαρξη νεκρών τρεισήμισι ώρες πριν γίνει η σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, παρουσία του πρωθυπουργού, έκανε λόγο κατά την απολογία του ο πρώην δήμαρχος Ραφήνας- Πικερμίου.

Όπως είπε ο κ. Ευάγγελος Μπουρνούς, από τις οχτώ το βράδυ είχε πει για νεκρούς στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Βλέπω έναν νεκρό και πυροσβεστικό όχημα. Είναι οκτώ η ώρα. Και λέω ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Με ρωτάνε λες και είπα ότι ήλθαν εξωγήινοι. Οκτώ η ώρα λέω ότι υπάρχουν νεκροί ενώ άλλοι έντεκα η ώρα δεν ξέρουν εάν υπάρχουν νεκροί που είναι αρμόδιοι» είπε ο κ. Μπουρνούς, προσθέτοντας πως υπάρχει εγκληματική καθυστέρηση στην παρέμβαση του λιμενικού.

«Ήταν η κόλαση του Δάντη»

Ο κ. Μπουρνούς, εμφανώς συγκινημένος, περιέγραψε την κόλαση που έζησε ο κόσμος που απεγνωσμένα έτρεχε να σωθεί από τις πύρινες γλώσσες στο Μάτι.

«Είδα έναν όγκο καμένων οχημάτων. Ήταν η κόλαση του Δάντη. Καίγονταν σπίτια, δέντρα, δεν μπορούσες να αναπνεύσεις από τη ζέστη της φωτιάς», είπε ο κατηγορούμενος, και αναφέρθηκε εκτενώς στις ενέργειες που έκανε όταν η φωτιά ήταν στο Νέο Βουτζά.

«Στις 17:38 δέχομαι τηλέφωνο ότι τηλεφώνησε η Αστυνομία και ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου για την εκκένωση του Λύρειου Ιδρύματος. Η αστυνομία και όχι η Πυροσβεστική. Ήδη είχα ζητήσει δύο λεωφορεία από την ιδιωτική εταιρεία που συνεργαζόταν ο Δήμος και έστειλα το λεωφορείο το δικό μας να πάνε προς το Λύρειο. Ενημερώνομαι ότι γίνεται η εκκένωση», είπε ο κατηγορούμενος, ο οποίος στη συνέχεια περιέγραψε τις εικόνες που αντίκρυσε όταν πήγε στο Μάτι.

«Καίγονται τα λάστιχά μας, η άσφαλτος είχε 100 βαθμούς θερμοκρασία, τα παπούτσια μας έλιωναν. Με πήρε η κυρία Δούρου κάποια στιγμή και με ρώτησε εάν θέλουμε βοήθεια» είπε ο κ. Μπουρνούς, προσθέτοντας:

«Μέχρι τις 23:00 είχαν έρθει 3.000 εθελοντές. Υπήρχε εγκληματική καθυστέρηση για επέμβαση στη θάλασσα. Είπαν πως το λιμενικό ενημερώθηκε στις 19:00 η ώρα. Στο δικαστήριό σας αποδείχθηκε ότι από 18:30 η ώρα επιχειρούσε εθελοντής με άνθρωπο λιμενικού. Δυστυχώς σε αυτή τη διαδικασία πολλοί έχουν προσπαθήσει να παραχαράξουν την πραγματικότητα.».

Ο πρώην δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου περιέγραψε και πώς διασώθηκε η δική του οικογένεια. «Στις 23:00 με παίρνει η σύζυγός μου και μου λέει υπάρχει μία βάρκα, να μπούμε; Λέω να μπείτε, έρχονται με ερασιτέχνη ψαρά, δεν μπορεί να πιάσει γραμμή με λιμεναρχείο και μιλάει με εμένα για να τον καθοδηγήσω πώς να μπει στο λιμάνι. Ήταν σε κατάσταση σοκ» είπε ο κ. Μπουρνούς.

Ευάγγελος Μπουρνούς: Εγώ περπατούσα ανάμεσα στον κόσμο τότε και τώρα και νιώθω ευγνωμοσύνη για όσα τους έχουμε προσφέρει. Εξάλλου ήμουν ο μόνος αυτοδιοικητικός που επανεξελέγη.

Ακροατήριο:  Ξαναβγήκες γιατί έταζες τα λεφτά που ήταν για εμάς. (σ.σ. ερανικούς λογαριασμούς).