Skip to main content

Εξάρχεια: Ένταση στο Πολυτεχνείο – Φθορές σε καταστήματα

Φωτ. ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Ένταση στα Εξάρχεια μετά το τέλος του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου. Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024. Φωτ. ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ομάδες ατόμων έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων

Ένταση σημειώθηκε στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο, στην οδό Πατησίων και σε δρόμους των Εξαρχείων, μετά την ολοκλήρωση του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο επικαλείται την ΕΛ.ΑΣ., ομάδες περίπου 200 ατόμων έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στις οδούς Στουρνάρη και Μπενάκη, ενώ προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα και κτήρια.

Κατά την ίδια πηγή, οι άγνωστοι έσπασαν την τζαμαρία σε ιδιωτικό ΙΕΚ, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Πατησίων, ενώ παράλληλα έπεσε μια βόμβα μολότοφ στην οδό Ζαϊμη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 100 άτομα παραμένουν εντός του χώρου του Πολυτεχνείου, ενώ ακόμα 40 βρίσκονται στην οδό Στουρνάρη.

Το μεσημέρι, φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί που αντιδρούν στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου και τη στήριξη των δημόσιων Πανεπιστημίων.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκε επίσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ