Skip to main content

Κακοκαιρία: Πού χρειάζονται αλυσίδες – Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Φωτ. EUROKINISSI/ ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Τι κατάσταση επικρατεί στο οδικό δίκτυο όλης της επικράτειας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί κατά τόπους σε ισχύ, λόγω των πολικών καιρικών συνθηκών σε περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για σήμερα Δευτέρα προβλέπονται θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα.

Χαρακτηριστικό είναι το πρωί της Δευτέρας ο υδράργυρος στον Νέο Καύκασο Φλωρίνης διολίσθησε στους -19,8°C, ενώ άλλες περιοχές καταγράφουν θερμοκρασίες κάτω από τους -15°C, σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Δείτε ΕΔΩ τον καιρό στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, με βάση τα στοιχεία του Meteo.

Ακολουθεί παρακάτω η κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο όλης της επικράτειας, βάσει της τελευταίας ενημέρωσης της ΕΛ.ΑΣ. (22 Ιανουαρίου 2024, 8.30 π.μ.):

22012024-kairika-08.30

Δείτε ΕΔΩ σε χάρτη τι κίνηση επικρατεί στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο.

Απαγορευτικό απόπλου

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και στα ανατολικά φθάνουν κατά τόπους σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα 9 μποφόρ. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού δεν εκτελούνται τα δρομολόγια με υδροπτέρυγα.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Πάχυ Μεγάρων-Σαλαμίνα, Πέραμα-Σαλαμίνα, Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα και Ρίο-Αντίρριο. Στη γραμμή Βόλος-Σποράδες τα δρομολόγια θα εκτελεστούν μετά τις 10:30.