Skip to main content

Βέροια: «Έκλεψαν το παιδί μου, είναι όλοι συνένοχοι» – Μήνυση του πατέρα του βρέφους στην 37χρονη και τους γονείς της

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Τι ανέφεραν σε δηλώσεις του ο πατέρας και ο συνήγορός του

Μήνυση η οποία στρέφεται εις βάρος πολλών προσώπων κατέθεσε μέσω του συνηγόρου του, Στέλιου Σούρλα, ο πατέρας του έξι μηνών βρέφους, το οποίο ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από την 37χρονη μητέρα του, στο Μακροχώρι Ημαθίας.

Ο πατέρας υπέβαλε μήνυση κατά της 37χρονης και των οικείων της για έκθεση, εξύβριση, απειλή και έκδοση παράνομης άδειας ταφής (η τελευταία για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η κηδεία του παιδιού του).

Σε δηλώσεις του, ο πατέρας ανέφερε ότι «έκλεψαν το παιδί μου, είναι όλοι συνένοχοι». Είπε επίσης ότι είχε τα δύο κοριτσάκια της 37χρονης σαν δικά του παιδιά.

Από την πλευρά του, ο συνήγορός του, Στέλιος Σούρλας, ανέφερε ότι η μήνυση στρέφεται κατά της 37χρονης μητέρας, των γονιών της και άλλων συγγενών, με τις κατηγορίες της εξύβρισης και της απειλής, αναφορικά με την επίθεση που δέχτηκε στην κηδεία του βρέφους.

Ακόμη, ο συνήγορος του πατέρα κατέθεσε μήνυση προς την οικογένεια της κατηγορούμενης καθώς, όπως ανέφερε, οι γονείς της 37χρονης γνώριζαν για τη διαταραγμένη ψυχική κατάστασή της, αλλά την απέκρυψαν.

Προφυλακιστέα η μητέρα

Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε, έπειτα από την απολογία της στον ανακριτή Βέροιας, η 37χρονη μητέρα.

Σε βάρος της, ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, το βρέφος έφερε κάταγμα κρανίου και πολλαπλές θλαστικές κακώσεις στο πρόσωπο και στην στοματική κοιλότητα, ενώ ο θάνατός του προήλθε συνδυαστικά από τις κακώσεις κεφαλής και τα θλαστικά τραύματα.

Βέροια: Προφυλακιστέα η μητέρα για τον θάνατο του βρέφους