Skip to main content

Ποια σχολεία είναι κλειστά λόγω κακοκαιρίας

Φωτογραφία αρχείου – ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / INTIME NEWS

Ζημιές σε στέγες, περιφράξεις και εγκαταστάσεις φυσικού αερίου κρατούν κλειστές κάποιες σχολικές μονάδες για λόγους ασφαλείας

Οι θυελλώδεις άνεμοι του τελευταίου 24ωρου και οι ζημιές που έχουν προκαλέσει κρατούν κλειστά τα σχολεία σήμερα, Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, σε ορισμένους δήμους της χώρας.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), όπως επίσης και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά στη Ζάκυνθο με απόφαση της δημοτικής αρχής. Όπως έγινε γνωστό θα ελεγχθούν εντός της ημέρας όλες οι σχολικές δυνάμεις, μετά και τις ζημιές που έχουν προκληθεί τουλάχιστον σε ένα νηπιαγωγείο, στο Κερί.

Έλεγχοι και εργασίες αποκατάστασης βρίσκονται σε εξέλιξη και στην Πυλαία, όπου μένουν κλειστά για λόγους ασφαλείας το 4ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο Νηπιαγωγείο λόγω πτώσης δένδρων στην περίφραξή τους, αλλά και καταστροφές στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου.

Όλες οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται στον χώρο για την αποκατάσταση των ζημιών και συνεργάζονται με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την αποκατάσταση του δικτύου φυσικού αερίου.

Ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη επισημαίνει ότι θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις ανάλογα με την πορεία των εργασιών αποκατάστασης.

Οι θυελλώδεις άνεμοι δεν άφησαν αλώβητο ούτε το δημοτικό σχολείο Μολύβου στη Λέσβο. Προκλήθηκαν ζημιές στη στέγη και θα παραμείνει κλειστό με απόφαση της δημοτικής αρχής.

Κλειστά θα παραμείνουν τέλος τα σχολεία όλων των βαθμίδων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και των τριών Δήμων, λόγω της παρέλασης του Καστοριανού Καρναβαλιού.