Skip to main content

Ερυθρός Σταυρός: Μαίνονται οι αντιδράσεις για το τρικούβερτο γλέντι

Έντονη κριτική για το γεγονός ότι η διοικήτρια παραμένει στη θέση της

Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση αλλά και τους απλούς πολίτες συνεχίζει να προκαλεί το αδιανόητο γλέντι που στήθηκε στον Ερυθρό Σταυρό καθώς και η απόφαση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να διατηρήσει στη θέση της τη διοικήτρια του νοσοκομείου παρά το γεγονός ότι η γνησιότητα των βίντεο που αποκάλυψαν τα προκλητικά συμβάντα δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν.

Σαφείς αιχμές για τις προκλητικές εικόνες από το γλέντι στον Ερυθρό Σταυρό και τη διοικήτρια που συμμετείχε σε αυτές άφησε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και καθηγητής του Imperial College του Λονδίνου Ηλίας Μόσιαλος. «H φωτογραφία είναι από κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας με τη διοικήτρια να χορεύει ενώ πίσω ακριβώς περνούσαν φορεία με ασθενείς. Διατάχθηκε, σωστά, άμεσα ΕΔΕ. Υπάρχει, όμως, θέμα με τις επιλογές διοικητών στα νοσοκομεία» ανέφερε ο κ. Μόσιαλος σε ανάρτησή του και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε καλύτερες επιλογές στο μέλλον. «Σε λίγους μήνες θα γίνει αξιολόγηση των διοικητών και επιλογή των διοικήσεων με νέα κριτήρια. Ελπίζω αυτή τη φορά να γίνουν οι κατάλληλες επιλογές. Γιατί στο ΕΣΥ χρειαζόμαστε τους καλύτερους που μαζί με καλούς γιατρούς και νοσηλευτές να μπορούν να προστατεύσουν την υγεία μας» πρόσθεσε.

Τι περιμένει να δείξει η ΕΔΕ; Αν τα πήγαινε καλά τα βήματα;

Νωρίτερα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, διερωτήθηκε τι νόημα έχει η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης από την στιγμή που οι εικόνες οι οποίες αμαυρώνουν την εικόνα του ΕΣΥ έχουν καταγραφεί σε αυθεντικά βίντεο. «Τι περιμένει να δείξει η ΕΔΕ; Αν τα πήγαινε καλά τα βήματα;» ρώτησε ο κ. Πολάκης επιρρίπτοντας στον Υπουργό Υγείας ακατανόητη στήριξη στη διοικήτρια του νοσοκομείου.

Παράλληλα, σε οξεία ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά επισήμανε ότι η απομάκρυνση της διοικήτριας είναι το ελάχιστο που οφείλει να πράξει το υπουργείο Υγείας. «Αναμένουμε την αυτοκριτική του και κυρίως να προχωρήσει σε άμεσα μέτρα για την ανασυγκρότηση του νοσοκομείου. Μερικές φορές το γελοίο απλά αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος: την απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» συμπλήρωσε η Νέα Αριστερά.

Πρώτο hashtag στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εντωμεταξύ η αποκάλυψη των βίντεο από το γλέντι προκάλεσε και την έντονη αντίδραση των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης οι οποίοι σχολίασαν το γεγονός με επικριτικές αναφορές στο «επιτελικό κράτος» αλλά και με χιουμοριστικές αναρτήσεις.

Ανάμεσα στα κυβερνητικά στελέχη που δέχθηκαν κριτική για κομματισμό στις επιλογές των Διοικητών των νοσοκομείων ήταν η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως η οποία σε πρόσφατη δήλωσή της είχε δεσμευθεί ότι στο εξής οι Διοικητές Νοσοκομείων θα επιλέγονται «αξιοκρατικά με τεστ δεξιοτήτων». Ιδιαίτερα καυστικά σχόλια αναρτήθηκαν, όμως, και με αφορμή τον ισχυρισμό της Προέδρου του Σωματείου των Εργαζομένων του Ερυθρού Σταυρού ότι το γεγονός ήταν «στημένο» και ότι κατά τη διάρκεια του γλεντιού… «απαγγέλθηκαν ποιήματα του Καβάφη».