Skip to main content

Βόλος: Μεθυσμένος οδηγός παραβίασε 12 κόκκινα φανάρια και εμβόλισε περιπολικό

ΕΛΑΣ

Το αυτοκίνητό του δεν είχε πινακίδες, επειδή του είχαν αφαιρεθεί προ δεκαημέρου

Στη σύλληψη ενός 21χρονου οδηγού, ο οποίος δεν σταμάτησε σε αστυνομικό έλεγχο και για να τον αποφύγει παραβίασε δεκάδες φωτεινούς σηματοδότες για να εμβολίσει στη συνέχεια περιπολικό της Αστυνομίας, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στον Βόλο. Το αυτοκίνητό του δεν είχε πινακίδες και αφού συνελήφθη, ο νεαρός αποδείχθηκε ότι ήταν μεθυσμένος.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, ο νεαρός τα ξημερώματα Σαββάτου οδηγούσε αυτοκίνητο που δεν είχε πινακίδες επειδή του είχαν αφαιρεθεί προ δεκαημέρου και παρόλα αυτά έκανε βόλτα στην πόλη υπό την επήρεια μέθης μαζί με έναν φίλο του.

Αστυνομικοί στην οδό Ιάσονος, στο κέντρο του Βόλου, του έκαναν σήμα για να σταματήσει, αλλά εκείνος προφανώς αντιλήφθηκε τι θα συμβεί αφού είχε καταναλώσει αλκοόλ και ανέπτυξε ταχύτητα, για να αποφύγει τον έλεγχο. Οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν και ο 21χρονος στην προσπάθεια του να χαθεί από το οπτικό τους πεδίο, παραβίασε συνολικά 12 κόκκινους φωτεινούς σηματοδότες.

Τελικά αναγκάστηκε να ακινητοποιήσει το όχημα καθώς σε μία στροφή, βρέθηκε σε αδιέξοδο το οποίο είχε μόνο έναν μικρό πλακόστρωτο δρόμο, από το οποίο δεν χωρούσε να περάσει και εκεί τον μπλόκαρε περιπολικό. Ο οδηγός όμως με έναν ελιγμό εμβόλισε το όχημα της αστυνομίας και διέφυγε για να εντοπιστεί λίγη ώρα αργότερα στο σπίτι του.

Ο 21χρονος υποβλήθηκε τελικά σε δύο αλκοτέστ, στο πρώτο εκ των οποίων βρέθηκε συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα του 1,50mgr/l και στο δεύτερο, λίγο πάνω από το όριο. Ο νεαρός συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, για επικίνδυνη οδήγηση εκ προθέσεως με κίνδυνο για άνθρωπο, αντίσταση και απείθεια κατά της Αρχής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας που χρησιμεύει για κοινό όφελος.

Ο συλληφθείς κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου και καταδικάσθηκε σε 26 μήνες φυλάκιση και αφαίρεση άδειας οδήγησης για έξι μήνες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Επιπλέον, του επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο 8.400 ευρώ. Ενώπιον του δικαστηρίου υποστήριξε πως πριν οδηγήσει είχε πιει τσίπουρο και είχε ζαλιστεί από το αλκοόλ, με αποτέλεσμα να έχει μειωμένη οδηγική αντίληψη, ενώ παράλληλα υποστήριξε πως δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών, καθώς φοβόταν πως σε περίπτωση ελέγχου, θα γινόταν κατάσχεση του αυτοκινήτου του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ