Skip to main content

Γκάζι: Μία σύλληψη για τους πυροβολισμούς

Intime News/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Φέρεται ότι ήταν συνοδηγός στο όχημα του δράστη, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε τρία άτομα

Ένα άτομο συνελήφθη για το αιματηρό περιστατικό με πυροβολισμούς τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Γκάζι.

Πρόκειται για 33χρονο, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής από το Τμήμα Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Ο 33χρονος φέρεται ότι ήταν συνοδηγός στο όχημα του δράστη, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε τρία άτομα. Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό του οδηγού.

Στο μεταξύ, εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας το τζιπ της επίθεσης και έχει μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ., όπου εξετάζεται για αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

«Πήγε στο κεφάλι κατευθείαν»: Το προφίλ του δράστη στο Γκάζι- Ποια παλιότερη υπόθεση εξετάζεται από τις αρχές

Η ΕΛ.ΑΣ. είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών της αιματηρής επίθεσης, οι κινήσεις των οποίων κατεγράφησαν σε βίντεο.

Την ίδια ώρα, σταθερή αλλά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση του 34χρονου τραυματία, ο οποίος υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι. Σοβαρή αλλά χωρίς να απειλείται η ζωή τους κρίνεται η κατάσταση της υγείας των άλλων δύο τραυματιών.

Το προφίλ του δράστη

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. μπήκε μία λίστα με σκληρούς μπράβους της νύχτας. Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες, οι οποίοι φέρονται να είναι Αλβανοί ποινικοί, θεωρείται ότι είναι γνωστοί των αρχών.

Μάλιστα, σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση, ο ένας φέρεται να είναι μέλος πολύ σκληρής συμμορίας, η οποία έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν την Δικαιοσύνη ακόμα και με εκτελέσεις. Για τον εντοπισμό τους εκδόθηκε σήμα στις τελωνειακές αρχές της χώρας και στα αεροδρόμια.

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της επίθεσης

Από την ανάλυση των βίντεο της επίθεσης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εκτιμήσουν διάφορα χαρακτηριστικά του δράστη, όπως η ηλικία του. Φαίνεται έτσι ότι είναι μεταξύ 30 και 40 ετών, σωματώδης, με ξυρισμένο κεφάλι και δεξιόχειρας. Δεν αποκλείουν επίσης να έχει κάποιο τατουάζ στα χέρια. Θεωρούν ότι πρόκειται για άτομο χωρίς ηθικούς φραγμούς, ενδοιασμούς ή φόβο που δεν διστάζει να ανοίξει πυρ και μάλλον το έχει ξανακάνει.

Εξετάζονται παλιότερες υποθέσεις

Αυτό που υποπτεύονται είναι ότι η σωματοδομή και το παρουσιαστικό του άνδρα που πυροβόλησε προσομοιάζει με αρχηγό συμμορίας της αλβανικής μαφίας που έχει εμπλακεί σε υποθέσεις προστασίας, ναρκωτικών και άλλα αιματηρά περιστατικά.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των αρχών, σύμφωνα με την τηλεόραση του Ant1, μπήκαν πρόσφατες υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται άτομα συγκεκριμένης συμμορίας, εστιάζοντας στην δολοφονία που έγινε τον Φεβρουάριο με θύμα ένα 37χρονο σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί εάν υπάρχει συσχετισμός των δραστών.

Αναμένονται επίσης τα αποτελέσματα από την εργαστηριακή εξέταση στους κάλυκες που έχουν περισυλλεγεί από το σημείο της επίθεσης στο Γκάζι. Η εξέταση θα δείξει εάν έχει χρησιμοποιηθεί το όπλο σε οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια κατά το παρελθόν.

Η διένεξη: «Ήθελε να σκοτώσει»

Οι αστυνομικοί από τις μαρτυρίες που είχαν και το διαθέσιμο υλικό θεωρούν ότι της επίθεσης προηγήθηκε μία διένεξη ανάμεσα στην παρέα των θυμάτων και τον δράστη.

Αυτό υποστηρίζει και ο ένας από τους τρεις τραυματίες που κατάφερε να δώσει κατάθεση. Φέρεται να είπε πως δεν γνώριζαν καθόλου τους δράστες. Εκείνοι περνούσαν με το τζιπ τους και πέταξαν νερά από λακκούβα στην παρέα των Κρητικών, που εκείνη τη στιγμή απλά φώναξαν, χωρίς να προκαλέσουν. Τότε οι δράστες κατέβηκαν από το όχημα και ξεκίνησαν καυγά, που κατέληξε στον πυροβολισμό των τριών νεαρών.

Μέλος της παρέας των Κρητικών μιλώντας στην τηλεόραση του Star περιέγραψε τα όσα συνέβησαν το πρωί του Σαββάτου στο Γκάζι. «Ήθελε να σκοτώσει, ούτε καν έπαιξε δηλαδή να τραυματίσει, να παίξει έστω στο πόδι. Πήγε στο κεφάλι κατευθείαν. Οποιοσδήποτε θα μπορούσε να ήταν εκεί. Είναι θαύμα που ζουν τα παιδιά», ανέφερε.

«Εμείς διασκεδάζαμε όμορφα και ωραία. Εκεί στο συμβάν, μαζευόμασταν να φύγουμε, γιατί πετούσαμε το πρωί. Εκείνη τη στιγμή, το ένα από τα παιδιά είπε ένα ”εεε”, αλλά δεν ήταν προς το μέρος τους. Εκείνη, λοιπόν, τη στιγμή, περνούσαν αυτοί με το αυτοκίνητο και νόμιζαν ότι φώναξε σε αυτούς. Κατέβηκαν αυτοί από το αυτοκίνητο και πήγανε προς τη μεριά αυτού του παιδιού. Τους είπε το παιδί “δεν αναφέρθηκα σε εσάς, όλα καλά”. Μετά πήγαν ο… με τον… πιο κοντά σε αυτούς. Εκεί, μετά, δεν ξέρω αν ειπώθηκε κάτι. Ο ένας από τους δύο χτύπησε τον… και μετά οι άλλοι δύο του επιτέθηκαν. Μετά, έβγαλε το πιστόλι κι άρχισε και πυροβολούσε», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις είδε τους τρεις κάτω, ήταν να δει την πινακίδα.