Skip to main content

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Εντοπίστηκε το τζιπ της επίθεσης- Εξετάζεται για γενετικό υλικό

ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME

Έχει μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ.

Εντοπίστηκε το πρωί το ανθρακί τζιπ στο οποίο επέβαιναν οι δράστες της αιματηρής επίθεσης που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Γκάζι και είχα ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά τρεις νεαροί άνδρες από την Κρήτη, ένας εκ των οποίων βρίσκεται σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το αυτοκίνητο έχει μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου εξετάζεται για αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Νωρίτερα έγινε επίσης γνωστό ότι συνελήφθη ο συνεργός- συνοδηγός στο όχημα. Άφαντος παραμένει ο δράστης.

Οι αρχές αναζητούσαν το ανθρακί όχημα, το οποίο εμφανίζεται στο διαθέσιμο οπτικό υλικό. Σε ένα τελευταίο βίντεο, που δημοσίευσε η ΕΡΤ, διακρίνεται το ανθρακί τζιπ με τους δράστες μετά την άγρια συμπλοκή με την παρέα των Κρητικών να απομακρύνονται από το σημείο. Μάλιστα στα δέκα δευτερόλεπτα που διαρκεί το οπτικό υλικό διακρίνονται καθαρά οι πικανίδες του, γεγονός που θεωρείται ότι βοήθησε τις αστυνομικές αρχές στον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το όχημα φαίνεται πως είναι ενοικιασμένο με leasing. Ένας εκ των μαρτύρων στο σημείο είχε συγκρατήσει την πινακίδα του αυτοκινήτου, ωστόσο, θεωρείται πιθανό να είναι πλαστή.