Skip to main content

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Έχει καταγραφεί η πορεία του ανθρακί τζιπ- Τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ.

ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME

Το όχημα ήταν νοικιασμένο- Εκτιμάται ότι οι δράστες ήταν μπράβοι της νύχτας

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής έχει μπει υλικό που έχει καταγράψει την πορεία του ανθρακί τζιπ, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες της χθεσινής επίθεσης με πυροβολισμούς στο Γκάζι.

Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην περιοχή και, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν στην διάθεσή τους τις πινακίδες του πολυτελούς οχήματος (αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι δεν έφερε πινακίδες, ενώ άλλες πληροφορίες θέλουν το όχημα να μην είχε πινακίδες μόνο στην πίσω πλευρά) και εξετάζεται αν πρόκειται για πλαστές πινακίδες. Επίσης, όπως αναφέρει η δημόσια τηλεόραση, το τζιπ ήταν νοικιασμένο, γεγονός που έχει οδηγήσει τις αρχές στην εκτίμηση ότι οι δράστες ήταν μπράβοι της νύχτας.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, εκτιμάται ότι οι αρχές θα εντοπίσουν γεννετικό υλικό ενός εκ των δραστών στα ρούχα ενός εκ των θυμάτων καθώς φέρεται να χειροδίκησε κατά τη διάρκεια λογομαχίας που είχαν με τα θύματά τους.

Κατά την επίθεση τραυματίστηκαν τρεις Κρητικοί, δύο αδέλφια, ηλικίας 29 και 34 ετών, και ο 29χρονος φίλος τους. Τα αδέλφια νοσηλεύονται σε σοβαρότερη κατάσταση, ενώ ο 29χρονος νοσηλεύτεια με ηπιότερα τραύματα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της ΕΡΤ, οι επιβαίνοντες στο τζιπ ήταν τρεις, και όχι δύο, όπως είχα αρχικά γίνει γνωστό.

Συνολικά η παρέα των Κρητικών εκτιμάται ότι ήταν 6-7 άτομα που βρισκόταν στην Αθήνα για το μπάτσελορ πάρτι ενός φίλου τους που παντρεύεται στο τέλος του μήνα. Η παρέα μετά την νυχτερινή της έξοδο σε κλαμπ, βρίσκονταν σε μία πιτσαρία επί της οδού Ιάκχου για φαγητό.

Σε αυτό το σημείο οι νεαροί συναντήθηκαν με το τζιπ και για άγνωστη αφορμή διαπληκτίστηκαν μαζί τους. Φαίνεται ότι κάτι να ειπώθηκε από έναν από τους νεαρούς με αποτέλεσμα να σταματήσει το τζιπ να κατέβει ένας από τους δράστες και να γρονθοκοπήσει έναν από τους Κρητικούς. Στη συνέχεια γενικεύθηκε η συμπλοκή και κάποια στιγμή ένα δεύτερο άτομο που βρισκόταν μέσα στο τζιπ, βγήκε έξω, τράβηξε το όπλο και άνοιξε πυρ εναντίον της παρέας.