Skip to main content

Ένταση έξω από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Καταστροφές από επίθεση αγνώστων στο Κέντρο Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕΒΕΙΣ) Αττικής στην Λεωφόρο Αθηνών, τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών και την οδό Ούλοφ Παλμε στου Ζωγράφου, που είχε διακοπεί λόγω επεισοδίων, έχει πλέον αποκατασταθεί

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι στη Λεωφόρο Αθηνών, στο ύψος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ομάδα περίπου 20 ατόμων εξήλθε από τη Γεωπονική Σχολή και έβαλε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στη Λεωφόρο Αθηνών, ενώ διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα.

Στη συνέχεια, η ομάδα ατόμων πέταξε πέτρες στη Κέντρο Βεβαίωσης και Είσπραξης Αττικής, που βρίσκεται επί της λεωφόρου Αθηνών, προκαλώντας φθορές στην τζαμαρία του κτηρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, στο στόχαστρο βρέθηκε η Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου, επί της Λεωφόρου Αθηνών 58. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «ομάδα αναρχικών επετέθη με πέτρες και βαριοπούλες στα γραφεία και έσπασε τις τζαμαρίες του κτηρίου στο ισόγειο».

Σύμφωνα με το υπουργείο, μετά την επίθεση, «οι αναρχικοί εκ των οποίων άλλοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και άλλοι φορούσαν κράνη, αποχώρησαν, πέρασαν  στο απέναντι πεζοδρόμιο, πέταξαν μολότοφ και έβαλαν φωτιά σε κάδους με σκουπίδια».

Καταστροφές από επίθεση αγνώστων στο Κέντρο Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕΒΕΙΣ) Αττικής στην Λεωφόρο Αθηνών, τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023.
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Στην περιοχή κλήθηκαν να σπεύσουν αστυνομικές δυνάμεις. Εν συνεχεία, συνεργεία καθάρισαν τον δρόμο, προκειμένου να δοθεί εκ νέου στην κυκλοφορία.

Σκηνικό έντασης εκτυλίχθηκε και στου Ζωγράφου, όπου ομάδα ατόμων βγήκε από την Πανεπιστημιούπολη και έβαλε φωτιές σε κάδους. Λόγω των επεισοδίων, διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία στον οδό Ούλοφ Πάλμε.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και οι άγνωστοι επέστρεψαν στην Πανεπιστημιούπολη.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ