Skip to main content

Χίος: Συνελήφθησαν οι πρόεδροι 4 κοινοτήτων – Συμμετείχαν σε διαμαρτυρία για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα

Φωτ. αρχείου (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Αντιδράσεις για το κλείσιμο του υποκαταστήματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων στα Καρδάμυλα

Συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου ο πρόεδρος της κοινότητας Λαγκάδα, καθώς και ο πρόεδρος της κοινότητας Συκιάδα στη Χίο.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δύο πρόεδροι κατηγορούνται για παρακώλυση λειτουργίας κοινωφελούς εγκατάστασης, καθώς χθες – αντιδρώντας στο κλείσιμο του υποκαταστήματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων στα Καρδάμυλα – προχώρησαν σε διαμαρτυρία μαζί με δεκάδες πολίτες έξω από το κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ στην πόλη της Χίου.

Η ίδια κατηγορία έχει απαγγελθεί και κατά του προέδρου της κοινότητας Πιτυούς Χίου και της προέδρου της Κοινότητας Καρδαμύλων, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση και παρουσιάστηκαν στο κτίριο της Αστυνομίας στην πόλη της Χίου όπου και συνελήφθηκαν και αυτοί.

«Η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της, η Εισαγγελία επίσης κι εμείς προασπίζουμε το δικαίωμα τα χωριά μας να ζήσουν», ανέφερε σε δήλωση του ο πρόεδρος της κοινότητας Πιτυούς, σημειώνοντας ότι «εκπροσωπούν τις τοπικές κοινωνίες που αντιδρούν στο κλείσιμο μιας ακόμη υπηρεσίας στην περιοχή τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ