Skip to main content

ΙΣΑ: Στον θεράποντα γιατρό, πριν εμβολιαστείτε

ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

«Κανένα φάρμακο δεν μπορεί να χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή».

Πάγια θέση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) είναι ότι κανένα φάρμακο δεν μπορεί να χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή. Καμία ιατρική πράξη δεν μπορεί να τελείται από μη ιατρούς, σε ακατάλληλους χώρους, τονίζει η επιστημονική επιτροπή του ΙΣΑ, ο οποίος εφιστά την προσοχή στον εμβολιασμό των πολιτών για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού που μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία, ειδικά των ευπαθών ομάδων.

Ο Σύλλογος. υπογραμμίζει την ανάγκη να εμβολιαστεί ο ενήλικας πληθυσμός με το επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον SARS-Cov-2 που αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και για τη γρίπη και τον πνευμονιόκκοκο. Ειδικά, για τη γρίπη φέτος κυκλοφορεί ενισχυμένο εμβόλιο, με καλύτερα αποτελέσματα, για όσους είναι άνω των 65 ετών.

Ν. Τζανάκης: Δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή να γίνεται ένα εμβόλιο χωρίς συνταγή γιατρού

Τέλος,  καλεί τους πολίτες να απευθυνθούν στο θεράποντα ιατρό τους, για να εμβολιαστούν με τα εμβόλια που είναι αναγκαία, ανάλογα με την ηλικία και το ιστορικό τους. Επίσης να ενημερωθούν για τα νέα εμβόλια που είναι διαθέσιμα και μπορούν να τους προστατέψουν από σοβαρές ασθένειες.