Skip to main content

Λάρισα: 7 συλλήψεις – 6 τραυματίες αστυνομικοί στα επεισόδια έξω από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

ONLARISSA

Ταυτοποιήθηκαν άλλοι 2 εμπλεκόμενοι - ΕΔΕ για ενέργειες αστυνομικών

Σε 26 προσαγωγές ατόμων, από τα οποία 7 συνελήφθησαν, προχώρησε στη Λάρισα η αστυνομία, μετά το σκηνικό έντασης το απόγευμα της Κυριακής, έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου συγκεντρώθηκε αριθμός ατόμων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., που ταυτοποίησε και αναζητά άλλα δύο άτομα, μέρος των διαδηλωτών «επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, χρησιμοποιώντας καπνογόνα και άλλα βαριά αντικείμενα», ενώ για την απώθησή τους οι αστυνομικοί «προέβησαν σε χρήση των ενδεδειγμένων μέσων».

Αποτέλεσμα των επεισοδίων ήταν ο τραυματισμός 6 αστυνομικών, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για, κατά περίπτωση, διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, εγκλήματα κατά της σωματικής ακεραιότητας υπαλλήλου, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας έχει διαταχθεί προκαταρκτική διοικητική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν ενέργειες αστυνομικών, οι οποίες καταγράφονται σε βίντεο που αναπαράγονται σε ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.