Skip to main content

Β. Κικίλιας: 6 αγνοούμενοι στην Αγ. Τριάδα Καρδίτσας – Εναέρια μέσα για απεγκλωβισμούς

Πλημμύρες στο νομό Καρδίτσας. Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Σε ποιες περιοχές υπάρχουν εγκλωβισμένοι

Μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας, όπου έχει πλημμυρίσει ο Ληθαίος ποταμός και έχει σπάσει το φράγμα στο Προάστιο, εντοπίζεται επιχειρησιακά το πολύ δύσκολο πεδίο, όπως ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία Daniel.

Τα χωριά Προάστιο, Αγία Τριάδα, Παλαμάς, Μεγάλα Καλύβια και Καλογριανά παραμένουν αποκλεισμένα, καθώς τα νερά βρίσκονται σε μεγάλο ύψος.

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, στην Αγία Τριάδα είναι εγκλωβισμένα 20 άτομα και 6 αγνοούνται, στα Μεγάλα Καλύβια 40 άτομα βρίσκονται σε σπίτια και στα Καλογριανά 4 άτομα παραμένουν επίσης σε σπίτια.

Στον Παλαμά και το Προάστιο που είναι κεφαλοχώρια, δηλαδή πάνω από 1.000 άτομα το καθένα μέχρι στιγμής, όπως σημείωσε, δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη αναφορά πέραν του ότι το νερό είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και ο κόσμος βρίσκεται στα πιο υψηλά σημεία των κτηρίων.

Συνολικά, όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας, έχουν πραγματοποιηθεί 885 διασώσεις ενώ προσέθεσε ότι επιχειρησιακά, χρησιμοποιούνται πέραν των οχημάτων ειδικές σωσίβιες λέμβοι, οι οποίες συνεχίζουν από χτες τους απεγκλωβισμούς.

Σε ό,τι αφορά τα εναέρια μέσα, δηλαδή τα ελικόπτερα διάσωσης, όπως γνωστοποίησε ο κ. Κικίλιας, ξεκίνησαν πριν από λίγο οι πρώτες πτήσεις, με ένα Super Puma και τέσσερα Bell του Πυροσβεστικού Σώματος και ακολουθούν ένα Super Puma και ένα Bell των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι μέχρι πρότινος, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν, δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν.

Μήνυμα 112 σε 6 χωριά της Καρδίτσας

Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Αγναντερό, Προάστιο, Πεδινό, Κόρδα, Μαραθέα και Αγία Τριάδα Καρδίτσας, προκειμένου να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές, Αγναντερό, Προάστιο, Πεδινό, Κόρδα, Μαραθέα και Αγία Τριάδα Καρδίτσας απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων».

Διαβάστε επίσης: