Skip to main content

Υπόθεση Πάτρας: Για «ακραία ψευδορκία» κατηγόρησε τον καθηγητή τοξικολογίας ΑΠΘ ο συνήγορος της 34χρονης

EUROKINISSI

Για «εκτιμήσεις κλόουν τοξικολογίας» έκανε λόγο ο δικηγόρος της κατηγορουμένης.

Για «ακραία ψευδορκία» κατηγόρησε ο συνήγορος της 34χρονης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, στην υπόθεση της Πάτρας τον καθηγητή ιατροδικαστικής, επικεφαλής του εργαστηρίου τοξικολογίας του ΑΠΘ, Νίκο Ράικο, καθώς η υπεράσπιση αμφισβητεί το συμπέρασμα του πώς χορηγήθηκε θανατηφόρα κεταμίνη στη Τζωρτζίνα ενώ ήταν στη ζωή.

«Εκτιμήσεις κλόουν τοξικολογίας» χαρακτήρισε ο συνήγορος της 34χρονης κατηγορουμένης για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, τα όσα κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου ο καθηγητής, ότι δηλαδή χορηγήθηκε θανατηφόρα κεταμίνη στη Τζωρτζίνα όσο ήταν εν ζωή.

«Θέλω τα συμπεράσματα να τα εξετάσει ο συνεργάτης μας καθηγητής Τσατσάκης. Αμφισβητούμε όσα έχει πει στο δικαστήριο ο κ. Ράικος γιατί ο συνεργάτης μας μας είπε – και θα τα πει και σε εσάς – ότι δεν υπάρχει τίποτα επιστημονικό σε όσα είπε. Μας είπε πως πρόκειται για «εκτιμήσεις κλόουν τοξικολογίας» ανέφερε ο δικηγόρος, κάνοντας λόγο για «χονδροειδέστατη ψευδορκία».

Ο συνήγορος ζήτησε πολυήμερη διακοπή της δίκης για να μελετήσουν οι συνεργάτες του τα έγγραφα που ο μάρτυρας προσκόμισε στο δικαστήριο, αίτημα που απορρίφθηκε από το δικαστήριο, που έκανε δεκτή την εισαγγελική εισήγηση.

«Η υπεράσπιση έχει αναδείξει τη θέση της για την τοξικολογική έκθεση, την έχει αμφισβητήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας της έδρας.

Το δικαστήριο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον καθηγητή τοξικολογίας Αριστείδη Τσατσάκη, ο οποίος είναι στη λίστα των μαρτύρων της κατηγορούμενης ως πραγματογνώμονας.

Ο συνήγορος της κατηγορουμένης επανέλαβε το αίτημα για νέα τοξικολογική εξέταση στο αίμα της Τζωρτζίνας, αυτή τη φορά, στο εργαστήριο του πανεπιστημίου της Κρήτης, ώστε να εξεταστεί από τον πραγματογνώμονα της κατηγορούμενης.

«Δεν δόθηκε στην κατηγορούμενη η δυνατότητα να έχει επιστημονικό αντίλογο» ανέφερε, στην προσπάθεια του να ενισχύσει το αίτημά του.

naftemporiki.gr