Skip to main content

Κακοκαιρία Daniel – Β. Κικίλιας: 2 νεκροί, 4 αγνοούμενοι – Προσοχή για το επόμενο 24ωρο

Βόλος. Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Τα φαινόμενα ενδεχομένως θα επηρεάσουν μερικώς και την Αττική, ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Η κακοκαιρία θα διαρκέσει μέχρι αύριο, Πέμπτη, το βράδυ, δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο έκτακτης ενημέρωσης για την κακοκαιρία Daniel.

«Εφιστούμε την προσοχή προς όλους. Μέχρι αύριο το βράδυ να ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών» σημείωσε ο κ. Κικίλιας, ενώ τόνισε ότι «τα φαινόμενα ενδεχομένως θα επηρεάσουν μερικώς και την Αττική».

Όπως είπε ο υπουργός, «για τρίτο 24ωρο συνεχίζονται τα πρωτόγνωρα επικίνδυνα φαινόμενα», κυρίως στη Θεσσαλία. Ανέφερε ότι 2 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν 4 αγνοούμενοι. Διευκρίνισε ότι οι 2 Αυστριακοί αγνοούμενοι βρέθηκαν και είναι ασφαλείς.

«Η λέξη πρωτόγνωρη έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές και ίσως να μην κάνει εντύπωση. Αλλά εδώ ούτε αυτή η λέξη δεν μπορεί να αποδώσει τη σφοδρότητα του φαινομένου. Εδώ η φράση άνοιξαν οι ουρανοί βρίσκει την κυριολεκτική εφαρμογή της. Η ένταση και η διάρκεια της πρωτοφανούς για μετεωρολογικά χρονικά δεδομένα κατάστασης, μας έχει όλους βάλει σε πολύ μεγάλη πίεση» ανέφερε ο υπουργός.

Όπως είπε, οι αρχές και η Πολιτική Προστασίας ιεραρχούν ως εξής τις προτεραιότητες:

  • Πολίτες που βρίσκονται σε κίνδυνο.
  • Πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι σε μη ασφαλή σημεία.
  • Πολίτες που πρέπει να μετακινηθούν για λόγους υγείας.

«Παράλληλα, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, καταβάλλεται προσπάθεια αποκατάστασης κρίσιμων υποδομών, όπως είναι η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση» ανέφερε ενώ πρόσθεσε ότι «η Πολιτική Προστασία είχε αποστείλει από την Παρασκευή σχετική προειδοποίηση».

2.000 κλήσεις στην Πυροσβεστική – Διασώθηκαν 417 άτομα

Ο υπουργός ανέφερε ότι από χθες το πρωί μέχρι αυτήν την ώρα, η Πυροσβεστική έχει λάβει περίπου 2.000 κλήσεις σε διάφορες περιοχές. Πραγματοποιήθηκαν 552 αντλήσεις αντλήσεις υδάτων και 172 διασωστικές επιχειρήσεις, κατά τις οποίες διασώθηκαν 417 άτομα. Ανέφερε επιπλέον ότι εστάλησαν 14 μηνύματα από το 112.

Λειτουργεί ξανά το αεροδρόμιο Σκιάθου

Σε ό,τι αφορά την Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, όπου διεκόπη η κυκλοφορία, ανέφερε πως τα οχήματα ανακατευθύνθηκαν. Είπε επίσης ότι λειτουργεί ξανά το αεροδρόμιο Σκιάθου και οι πτήσεις εκτελούνται κανονικά, ενώ σημείωσε ότι εκτός επιχειρησιακής λειτουργίας παραμένει το λιμάνι Βόλου, για λόγους ασφαλείας. Ο στρατός θα αποκαταστήσει τη γέφυρα στα Καλά Νερά, στο νότιο Πήλιο, σημείωσε επίσης.

naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Daniel – Δ. Ζιακόπουλος: Πρωτοφανές φαινόμενο, έπεσαν 600-800 χιλιοστά βροχής σε ένα 24ωρο – Τρόμαξα όταν είδα τα προγνωστικά

Κακοκαιρία Daniel: «Βούλιαξαν» χωριά του Δομοκού – Εικόνες