Skip to main content

Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας στη Σκιάθο

Aris Oikonomou/ SOOC

Μέσω μηνύματος του 112, οι κάτοικοι της Σκιάθου ενημερώθηκαν ότι με εντολή της αστυνομίας, απαγορεύεται η κυκλοφορία λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας Daniel βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Σκιάθος.

Μέσω μηνύματος του 112, οι κάτοικοι της Σκιάθου ενημερώθηκαν ότι με εντολή της αστυνομίας, απαγορεύεται η κυκλοφορία λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα εστάλησαν ανάλογα μηνύματα για απαγόρευση κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου και στο ορεινό δίκτυο του νομού Μαγνησίας, η οποία πλήττεται σφόδρα από την κακοκαιρία.

Σύμφωνα με τον τοπικό ιστότοπο skiathoslife.gr, τις πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε άντληση υδάτων στις Βίγλες και στις Κουκουναριές, όπου και απεγκλωβίστηκαν δύο γυναίκες.

Ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρης Τζούμας, προειδοποίησε με ανάρτησή του για έντονα πλημμυρικά φαινόμενα από την Τζανεριά μέχρι τις Κουκουναριές, ζητώντας να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις, ενώ ζήτησε να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου ΕΜΥ

Σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που είχε εκδοθεί για την κακοκαιρία Daniel προχώρησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), βάσει των τελευταίων προγνωστικών στοιχείων.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία που προκαλεί ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα προκαλέσει μεγάλα ύψη βροχής στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, τη βόρεια Εύβοια και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τρίτη 5-9-2023 τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια) και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο
  • κατά περιόδους στη δυτική Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Επιπλέον μέχρι το απόγευμα θα επηρεαστεί η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Αττικής.

Αύριο Τετάρτη 6-9-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • Στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως στη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και κατά περιόδους στη δυτική και νότια Κρήτη. Συγκεκριμένα στην Αττική θα επηρεαστούν κατά περιόδους τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματά της.

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο έως τις βραδινές ώρες σήμερα Τρίτη 5-9-2023, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Κακοκαιρία Daniel: 1 νεκρός, 1 αγνοούμενος και πολλά προβλήματα στη Μαγνησία – Μήνυμα 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Βόλο και ορεινή Μαγνησία – 1 νεκρός και 1 αγνοούμενος

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας Daniel βρέθηκε τις προηγούμενες ώρες η Μαγνησία.

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από τοιχίο που υποχώρησε από την πίεση του νερού, στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Άνω Βόλου, με την περιοχή να πλήττεται από τη κακοκαιρία Daniel. Ο άνδρας φέρεται να προσπαθούσε να φτάσει σε χώρο που είχε το κοπάδι με τα πρόβατά του.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, ο άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, παρέλαβε τον άτυχο άνδρα και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός μιλώντας στην ΕΡΤ, ένας κτηνοτρόφος αγνοείται στην περιοχή της Αγ. Αικατερίνης στον Βόλο. Ο άνδρας φέρεται να παρασύρθηκε από τα νερά χειμάρρου και βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό του.

naftemporiki.gr