Skip to main content

Πάρνηθα: Δασοκομάντος μπαίνουν στην χαράδρα για να σώσουν τον Εθνικό Δρυμό

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Μπαίνοντας στην χαράδρα, η πυρκαγιά παρουσίασε αυτό που ονομάζεται «εκρηκτική συμπεριφορά». 

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Την πυρκαγιά που καίει στην Πάρνηθα προσπαθούν να οριοθετήσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να σώσουν τον Εθνικό Δρυμό. Για τον λόγο αυτό, θα επιχειρήσει η επίλεκτη ομάδα του Πυροσβεστικού Σώματος, οι δασοκομάντος, στην χαράδρα που έχει εισέλθει η πυρκαγιά, η οποία είναι πυκνή και πευκόφυτη.

Σχολιάζοντας ο καθηγητής Διαχείρισης Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας εκτίμησε ότι το μέτωπο της Πάρνηθας είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί, γιατί η περιοχή έχει πολλές μορφολογικές ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες.

Φωτιά στην Πάρνηθα: Αναζωπύρωση κοντά στη Μονή Κλειστών

Το ίδιο επεσήμανε και ο πυρομετεωρολόγος, Θ. Γιάνναρος, ο οποίος ανέφερε ότι η πυρκαγιά κατάφερε να δημιουργήσει τον δικό της καιρό. Μάλιστα, όταν μπήκε στην χαράδρα η πυρκαγιά παρουσίασε αυτό που ονομάζεται «εκρηκτική συμπεριφορά».

Φωτιά στην Πάρνηθα: Στον Εθνικό Δρυμό η πυρκαγιά

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.