Skip to main content

Εύβοια: Διπλό μήνυμα εκκένωσης σε Ψαχνά και Αρτάκη λόγω της φωτιάς

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΨΑΧΝΑ ΕΥΒΟΙΑΣ. Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023 (ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ / EUROKINISSI)

Σε πύρινο κλοιό η Κεντρική Εύβοια.

Ανεξέλεγκτο φαίνεται πως μαίνεται το μέτωπο στην Κεντρική Εύβοια. Προ ολίγου εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους που βρίσκονται σε Ψαχνά και Βόρεια Αρτάκη να εκκενώσουν προς Ψαχνά και Αρτάκη αντίστοιχα.

Παρά την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων της ευρύτερης περιοχής η φωτιά πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους.

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης «το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο, εκτείνεται από τα Ψαχνά μέχρι την Αρτάκη και τον Πισσώνα. Αυτήν την ώρα προσπαθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να στήσουν μέτωπα κατάσβεσης στην περιοχή του Βιολογικού της Αρτάκης σε όλη την περιοχή ανατολικά των Ψαχνών και στο μέτωπο που κινείται προς Πισσώνα και Βατώντα».

«Η φωτιά είναι πάρα πολύ μεγάλη και ανεξέλεγκτη. Από παντού πετάγονται φλόγες. Είναι δραματική η κατάσταση» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, καθώς η πυρκαγιά πλέον προχωρά προς κατοικημένες περιοχές και έχει κατεύθυνση προς την περιοχή της Αρτάκης. Ήδη οι κάτοικοι της περιοχής πήραν μήνυμα από το 112 που τους προειδοποιεί για δασική πυρκαγιά στην περιοχή των Ψαχνών.

Στα μέτωπα της φωτιάς έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, και προσπαθούν να κόψουν την πορεία της. Το σύνολο των αρμοδίων υπηρεσιών προτείνουν στους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο το επόμενο χρονικό διάστημα να χρειαστεί να εκκενώσουν τους οικισμούς, καθώς το μέτωπο της φωτιάς συνεχώς μεγαλώνει. Μέχρι στιγμής στην φωτιά επιχειρούν 20 οχήματα της πυροσβεστικής με 62 πυροσβέστες, τρία πεζοπόρα τμήματα, αρκετοί εθελοντές, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, όπως επίσης και μηχανήματα της Περιφέρειας και των ΟΤΑ.

Διαβάστε ακόμη

Φωτιά στα Ψαχνά Ευβοίας: Ενεργοποιήθηκε το 112, στα πρώτα σπίτια οι φλόγες