Skip to main content

Φωτιά σε βυτιοφόρο στην Αθηνών-Κορίνθου: Σε εξέλιξη η διαδικασία μετάγγισης του υγραερίου – Ουρές χιλιομέτρων σε νέα και παλαιά εθνική

Σ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Κλειστή από το μεσημέρι η νέα εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου -Άνοιξε η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό, στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία μετάγγισης του επικίνδυνου φορτίου από το βυτιοφόρο όχημα στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά σήμερα, Πέμπτη, το μεσημέρι, στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Η φωτιά ξέσπασε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες στο βυτιοφόρο το οποίο μετέφερε περίπου 7,5 τόνους υγραερίου, ενώ κινείτο στο 46ο χιλιόμετρο της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Ο οδηγός πρόλαβε να εγκαταλείψει το όχημα και είναι καλά στην υγεία του.

Η φωτιά στο όχημα κατασβέστηκε, ωστόσο για λόγους ασφαλείας –και υπό τον φόβο ενδεχόμενης έκρηξης- διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη στην παλαιά Εθνική στο ρεύμα προς Κόρινθο και στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου:

  1. Από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο
  2. Από το ύψος των διοδίων Ελευσίνα στο ρεύμα προς Κόρινθο
  3. Από το 57ο  χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα

Λόγω της κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με χιλιάδες οχήματα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων. Γύρω στις 20.00 έγινε γνωστό πως η τροχαία  άνοιξε και τα δύο ρεύματα στην παλαιά Εθνική.

Όπως τονίζεται από την Πυροσβεστική, σε συνεργασία με την Τροχαία και την Ελληνική Αστυνομία καταβάλλεται προσπάθεια διοχέτευσης των οχημάτων στα δύο ρεύματα της παλαιάς εθνικής οδού μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η οποία, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, πραγματοποιείται σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας.

Με ανακοίνωσή της η Ολυμπία Οδός καλούσε νωρίτερα τους οδηγούς που βρίσκονται στον δρόμο να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή και εκείνους που δεν έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους ακόμα να το αναβάλλουν προσωρινά.

Αλλαγή δρομολογίων του Προαστιακού

Σύμφωνα με τη Hellenic Train, λόγω του συμβάντος  τα δρομολόγια του προαστιακού της γραμμής του Κιάτου, θα εκτελούνται μέχρι νεοτέρας, στο τμήμα μεταξύ Πειραιάς – Μέγαρα – Πειραιάς.

naftemporiki.gr