Skip to main content

Κέρκυρα: Προφυλακιστέος ο 60χρονος Ιταλός που κατηγορείται για σχέσεις με την μαφία

ΕΛΑΣ

Εργαζόταν ως μάγειρας σε εστιατόριο του νησιού, όπου διέμενε μόνιμα τα τελευταία χρόνια.

Ενώπιων του εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο 60χρονος Ιταλός ο οποίος συνελήφθη προχθές στην Κέρκυρα. Σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για σχέσεις με την ιταλική Καμόρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος υποστήριξε στον εισαγγελέα το επιχείρημα ότι δεν κατηγορείται για εγκλήματα του ποινικού δικαίου, αλλά του οικονομικού δικαίου, όπως ξέπλυμα χρήματος.

Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτό το επιχείρημα δεν έπεισε τον εισαγγελέα και οδηγήθηκε τελικά στις φυλακές της Κέρκυρας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο εισαγγελέας μετά την απολογία του, διέταξε την κράτησή του στο σωφρονιστικό κατάστημα του νησιού και να παραμείνει εκεί κρατούμενος μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του από το δικαστικό συμβούλιο.

Το δικαστικό συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε έκδοσή του ή όχι. Για να υπάρξει όμως απόφαση του δικαστικού συμβουλίου θα πρέπει πρώτα να λάβει γνώση της δικογραφίας που θα πρέπει να αποστείλουν οι ιταλικές δικαστικές αρχές στις αντίστοιχες ελληνικές, εντός 40 ημερών.