Skip to main content

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης άσκησε ο εισαγγελέας

Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Θεωρεί εσφαλμένη την απόφαση όσον αφορά την μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Ο προϊστάμενος εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης Νικόλαος Καλλίδης άσκησε έφεση το πρωί της Παρασκευής για την απόφαση που αφορά τους 12 νεαρούς που καταδικάστηκαν για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καλλίδης θεώρησε εσφαλμένη την απόφαση όσον αφορά την μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Θεώρησε ότι έπρεπε να καταδικαστούν για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο.

Θεώρησε επίσης ότι δεν έπρεπε να καταδικαστούν και οι πέντε για συνέργεια, αλλά ταυτίζεται με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ότι ο πρώτος κατηγορούμενος έπρεπε να καταδικαστεί για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο και οι άλλοι δύο για συναυτουργία στην ανθρωποκτονία και όχι για συνέργια, όπως καταδικάστηκαν.

Αυτό που υποστήριξε είναι ότι πρέπει να διατηρηθεί η απόφαση μόνο για τους δύο που καταδικάστηκαν για συνέργεια, τον έκτο και τον όγδοο κατηγορούμενο δηλαδή.

Αυτό σημαίνει, όπως εξηγεί ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη, ότι η δίκη για τους υπόλοιπους θα ξεκινήσει εκ του μηδενός.

Υπενθυμίζεται ότι 7 εκ των 12 κατηγορούμενων καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον σε πολυετείς καθείρξεις, καθώς κρίθηκαν ένοχοι ως συναυτουργοί στην ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του 19χρονου Άλκη, ενώ οι υπόλοιποι 5 κρίθηκαν ένοχοι ως συνεργοί στην πράξη αυτή και καταδικάστηκαν σε πολυετείς καθείρξεις.

Διαβάστε ακόμα:

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Έφεση της οικογένειας κατά της απόφασης του δικαστηρίου