Skip to main content

Πυρκαγιές: Δύσκολο το μέτωπο στην Ρόδο- Καλύτερη η εικόνα στην Δ. Αττική

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Κλειστά τα πάρκα στην Αττική

Για τρίτη νύχτα επιχειρούν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στα πύρινα μέτωπα σε Ρόδο, Δυτική Αττική και Κορινθία, προκειμένου είτε να οριοθετήσουν τις πυρκαγιές είτε να αποτρέψουν τις αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής κ. Αρτοποιό, το πυροσβεστικό σώμα εστιάζει στο μέτωπο που ξέσπασε σε δασική έκταση στη Ρόδο. Όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός πρόκειται για μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά καθώς είναι σε δύσβατο σημείο ενώ καίγονται δέντρα που είναι πολύ ψηλά, πάνω από 15 μέτρα, το οποίο δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το έργο των επίγειων δυνάμεων που επιχειρούν εκεί.

Αναφορικά με το μέτωπο στην Δυτική Αττική ο κ. Αρτοποιός είπε ότι η εικόνα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση της αλλά σημείωσε ότι δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό. Όπως επεσήμανε εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο ενώ βρίσκονται εκεί ισχυρές δυνάμεις για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης. Παρόλα αυτά υπάρχουν φωτιές εκτός περιμέτρου οι οποίες όμως τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι διαχειρίσιμες.

Πυρκαγιές: Η βοήθεια των ξένων χωρών σε ένα infographic

Στο Λουτράκι η φωτιά είναι σε ύφεση αλλά και εκεί παραμένουν ισχυρές δυνάμεις καθώς πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της αναζωπύρωσης.

Κλειστά τα πάρκα στην Αττική

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται, κλειστά θα είναι το Πάρκο Τρίτση, το Πεδίον του Άρεως, ο Λόφος Φινοπούλου και το Αττικό Άλσος, σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

Πυροσβεστική: Νέες απαγορεύσεις κυκλοφορίας σε δάση-Και αύριο επικίνδυνες συνθήκες

Για τους ίδιους λόγους, αναβάλλονται και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα και τις επόμενες ημέρες στο θέατρο του Αττικού Άλσους, «Κατίνα Παξινού».