Skip to main content

Πυρκαγιές: Αγωνία για Λουτράκι και Μάνδρα

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ανεξέλεγκτες καίνε οι πυρκαγιές- Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες κατάσβεσης

Δραματική αναμένεται να είναι η νύχτα στις περιοχές της Αττικής και της Κορινθίας όπου μαίνονται οι καταστροφικές πυρκαγιές. Στην Μάνδρα και την ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου οι πυρκαγιές έχουν λάβει μεγάλες διαστάσεις. Την ίδια στιγμή περιουσίες έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές και η προσπάθεια του Πυροσβεστικού Σώματος συνεχίζεται.

Χιλιάδες στρέμματα βλάστησης έχουν γίνει στάχτη στα Δερβενοχώρια.  Οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς έχουν πλέον επικεντρωθεί στην Μάνδρα.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Σημειώνεται ότι νωρίτερα απεστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους των περιοχών Νέα Ζωή, Νέος Πόντος για εκκένωση, ενώ ζητήθηκε από τους κατοίκους της Νέας Περάμου να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Επισημαίνεται ότι η παλιά εθνική οδός Ελευσίνας- Θήβας θα παραμείνει κλειστή από τον κόμβο της Μάνδρας προς την Θήβα και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας. Κλειστός θα παραμείνει ο δρόμος και στις εξόδους της Αττικής Οδού προς το Θριάσιο και την Μάνδρα.

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να καίει η φωτιά και στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου, με τον Δήμο να έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από σήμερα και για έξι μήνες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες και να γίνει διαχείριση των ζημιών και των προβλημάτων που προκλήθηκαν.

Νωρίτερα, με μήνυμα του 112 ζητήθηκε από τους κατοίκους της Γλυκιάς Ζωής, του Λουτρόπυργου, της Άνω Βλυχάδας, του συνοικισμού Όθωνας και Ευταξία να απομακρυνθούν από τις περιοχές τους.

Ανακλήθηκαν οι άδειες του Πυροσβεστικού Σώματος

Ανακλήθηκαν οι άδειες όλου του ένστολου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος μέχρι νεωτέρας λόγω των εκτεταμένων πυρκαγιών που μαίνονται στην χώρα.

Σημειώνεται, ότι όπως αναφέρει ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος για την επιχειρησιακή ετοιμότητα, σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όλης της Επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Πολιτική Προστασία: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 6 Περιφέρειες την Τετάρτη

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης

Δείτε LIVE όλες τις εξελίξεις

LIVE: Καμπανάκι για πολύ δύσκολο τριήμερο – «Να προσέξουμε όλοι πολύ»