Skip to main content

Φωτιές σε Δερβενοχώρια, Κουβαρά, Λουτράκι: Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Intime News

Πώς εξελίσσονται τα πύρινα μέτωπα - Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Σε πύρινο κλοιό βρίσκονται για δεύτερη ημέρα περιοχές σε Αττική, Βοιωτία και Κορινθία. Εξαιρετικά δύσκολες είναι οι συνθήκες στο πύρινο μέτωπο Δυτικής Αττικής – Βοιωτίας, με τη φωτιά που ξέσπασε στα Δερβενοχώρια να έχει περάσει από την απέναντι κορυφογραμμή και να κατευθύνεται με ένταση προς τη Μαγούλα.

Με το πρώτο φως της ημέρας έχουν σηκωθεί τα ενάερια μέσα να συνδράμουν τη μάχη πυροσβεστών, κατοίκων και εθελοντών που έδιναν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. 6 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο επιχειρούν στα Δερβενοχώρια, στο Λουτράκι 5 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο και στον Κουβαρά 3 ελικόπτερα.

Το πιο δύσκολο μέτωπο είναι αυτό στα Δερβενοχώρια, όπου η φωτιά κατακαίει δύσβατο δάσος. Στην Ανατολική Αττική ήταν διαρκείς οι αναζωπυρώσεις τη νύχτα σε Σαρωνίδα, Ανάβυσσο, Λαγονήσι. Σήμερα υπάρχουν διάσπαρτες εστίες.

Καλύτερη είναι η εικόνα στο μέτωπο της Καλλιθέας Λουτρακίου, καθώς η ένταση των ανέμων έχει κοπάσει. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη προκειμένου να μην περάσει η φωτιά πάνω από την νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου και τις σιδηροδρομικές γραμμές, καθώς θα μπορούσε να κατευθυνθεί προς την παραλιακή περιοχή του Καλαμακίου.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει προχωρήσει η Τροχαία εξαιτίας των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν σε Δερβενοχώρια, Λουτράκι και Σαρωνίδα.

Ειδικότερα, η Τροχαία προχώρησε:

σε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή της Κερατέα:
επί της Λ. Αναβύσσου από το ύψος της οδού Ολύμπου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ανάβυσσο
επί της Λ. Καλυβίων από το ύψος της οδού Ολύμπου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ανάβυσσο
επί της Λ. Αναβύσσου από την οδό Αγ. Παντελεήμονος στο ρεύμα προς Λαγονήσι
επί της επαρχιακής οδού Κερατέας Αναβύσσου από Κερατέα ως Ανάβυσσο (Γεφυράκι- θέση  Τογανι), ρεύμα κυκλοφορίας προς Ανάβυσσο
2. σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη περιοχή των Δερβενοχωρίων:

επί της οδού Φυλής από την Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστων
επί της επαρχιακής οδού Οινόης -Μαγούλας από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ

Οι άνεμοι ο μεγάλος φόβος

Και σήμερα θα πνέουν ισχυροί άνεμοι στις περιοχές που δοκιμάζονται από τον πύρινο εφιάλτη. Στην Αττική οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με ένταση 5 μποφόρ και ανατολικά έως 6 μποφόρ, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει έως 37 βαθμούς. Στο Λουτράκι οι άνεμοι θα είναι έντασης 5 μποφόρ.

Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι – Πορτοκαλί συναγερμός για πυρκαγιές

Περιουσίες έγιναν στάχτη

Σε όλα τα μέτωπα, από τον Νέο Κουβαρά έως το Λουτράκι και τα Δερβενοχώρια, εθελοντές και κάτοικοι προσπάθησαν με τις δικές τους δυνάμεις να ανακόψουν την πύρινα λαίλαπα. Με αυτοθυσία, κρατώντας λάστιχα, κλαδιά και ό,τι άλλο είχαν στη διάθεσή τους κάποιοι κατάφεραν να σώσουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους. Άλλοι έχασαν τα πάντα. Πρώτο μέλημα όλων να σωθούν οι ανθρώπινες ζωές, να διασφαλιστεί ότι δεν έχει παγιδευτεί κάποιο άτομο σε κατοκία, που απειλείται.

«Κάηκε το σπίτι μας, χάσαμε τα πάντα»: Ο πύρινος εφιάλτης αφάνισε περιουσίες (βίντεο, φωτογραφίες)