Skip to main content

Φωτιά στο Μαρκόπουλο Ωρωπού: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά

Φωτ. αρχείου: ΙΝΤΙΜΕ/ ΧΗΡΑΣ ΑΧ.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, σε πλαγιά και δεν κινδυνεύουν κατοικίες, ωστόσο το σημείο είναι δυσπρόσιτο

Οριοθετήθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 2 μ.μ. την Πέμπτη σε δασική έκταση στο Μαρκόπουλο Ωρωπού.

Στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν 87 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, και η ομάδα Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (Σ.μη.Ε.Α.) Αττικής.

Για την αεροπυρόσβεση διατέθηκαν μέχρι τη δύση του ηλίου 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 για τον συντονισμό τους.

Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

Σημειώνεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, σε πλαγιά και δεν κινδυνεύουν κατοικίες, ωστόσο το σημείο είναι δυσπρόσιτο, γεγονός που δυσχέραινε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Λίγο νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι η φωτιά παρουσίαζε βελτιωμένη εικόνα.

Τι ανέφερε ο δήμαρχος Ωρωπού στο Naftemporiki TV

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το μεσημέρι στο κανάλι της Ναυτεμπορικής ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, η φωτιά ήταν αρκετά μεγάλη και εκδηλώθηκε σε δασική έκταση.

Στο σημείο, όπως ανέφερε, έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όλες οι εθελοντικές ομάδες και οι ομάδες πυροπροστασίας του δήμου.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Ηλεία – Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λέσβο

Την ίδια ώρα, οριοθετήθηκε το πύρινο μέτωπο που εξελίσσεται στην Ηλεία, σε αγροτοδασική έκταση στην Αετορράχη. Στην περιοχή επιχειρούν 24 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και οκτώ τμήματα, ενώ ρίψεις νερού έκανε κι ένα ελικόπτερο.

naftemporiki.gr