Skip to main content

Υπουργείο Μεταφορών σε ΟΣΕ: Άμεση διερεύνηση των δύο νέων συμβάντων στο σιδηροδρομικό δίκτυο

ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / Intime News

Εντός δεκαημέρου το πόρισμα της σχετικής έρευνας.

Να διερευνήσει τις συνθήκες και τα αίτια των δύο πρόσφατων περιστατικών στο σιδηροδρομικό δίκτυο, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν υπήρξε κίνδυνος για την ακεραιότητα των επιβατών, ζήτησε από τη διοίκηση του ΟΣΕ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις της Hellenic Train, σήμερα στις 12:45, η αμαξοστοιχία 53, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα ακινητοποιήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος στη σήραγγα «Όθρυς», στη γραμμή καθόδου. Πρόκειται για τη δίδυμη σήραγγα μήκους 6,5 χιλιομέτρων, μεταξύ Δομοκού και Λιανοκλαδίου. Στις 13.00 ενημερώθηκε το Κέντρο Παρακολούθησης Κυκλοφορίας της Hellenic Train και άμεσα κινητοποιήθηκαν μηχανές εφεδρείας από το Λιανοκλάδι προκειμένου να μεταφέρουν την αμαξοστοιχία στον σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου.

Στο τρένο επέβαιναν 325 επιβάτες, οι οποίοι ενημερώνονται με τακτικές ανακοινώνεις από το προσωπικό της εταιρείας. Λόγω πτώσης παντογράφου, υπήρξε απώλεια κλιματισμού και φωτισμού για λίγη ώρα. Όταν οι μηχανές εφεδρείας πραγματοποιήσει ζεύξη με την ακινητοποιημένη αμαξοστοιχία, αποκαταστάθηκαν οι λειτουργίες κλιματισμού και φωτισμού και το τρένο έφτασε στην Αθήνα πριν τις 17.00.

Το χθεσινό περιστατικό αφορά τη μη ολοκλήρωση διπλής σύζευξης μεταξύ αμαξοστοιχιών στον Σταθμό Λαρίσης την οποία κατήγγειλαν κάποιοι επιβάτες ως κίνδυνο μετωπικής σύγκρουσης τρένων.

Το πόρισμα της έρευνας αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός δεκαημέρου και θα υπάρξει η σχετική ενημέρωση, αναφέρει το αρμόδιο υπουργείο.