Skip to main content

Διευθύντρια Παίδων: Από τα ιατρικά δεδομένα δεν δικαιολογείται ο θάνατος της Τζωρτζίνας

EUROKINISSI

«Ακόμα κι όταν το παιδί έκανε επεισόδια, δεν υπήρχε στο πρόσωπό της κάποια αγωνία και ανησυχία» κατέθεσε η μάρτυρας για την 34χρονη κατηγορούμενη.

Απόλυτη ότι ο θάνατος της μικρής Τζωρτζίνας, στην υπόθεση της Πάτρας, δεν δικαιολογείται από τα ιατρικά δεδομένα εμφανίστηκε κατά την κατάθεσή της στο μεικτό ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας η διευθύντρια παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Μυρσίνη Μαυρίκου.

«Ο ακαριαίος και αιφνίδιος θάνατος δεν δικαιολογείται. Όταν έφυγα την Παρασκευή από το νοσοκομείο, δεν περίμενα ότι την επόμενη ημέρα θα ενημερωθώ πως το παιδί πέθανε. Είχα δει το παιδί στις 27 και 28 Ιανουαρίου. Ήταν σταθερό και είχε καλή κλινική εικόνα. Δεν επικοινωνούσε βέβαια με το περιβάλλον λόγω της εγκαφαλοπάθειας. Από τις 25 Ιανουαρίου 2022 δεν είχε κάνει κάποιο επεισόδιο» ανέφερε η μάρτυρας, προσθέτοντας ότι το εγκεφαλογράφημα στο οποίο υποβλήθηκε το παιδί ήταν καλό.

Η μητέρα προέβλεψε το μεγάλο επεισόδιο…

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι είχαν ενημερωθεί για το οικογενειακό ιστορικό με τους δύο αιφνίδιους θανάτους στην οικογένεια, οι οποίοι, όπως είπε, της φάνηκαν περίεργοι.

«Μου είπαν για το βρέφος πως αιτία θανάτου ήταν η “αγενεσία φλεβόκομβου”. Πρώτη φορά το άκουσα, μου έκανε εντύπωση και μίλησα και με καρδιολόγους και μου είπαν και αυτοί πως είναι περίεργο. Ήταν περίεργο, πρώτη φορά το άκουγα».

Πρόεδρος: Λέτε στην κατάθεσή σας πως η μητέρα ήταν ιδιαίτερη ψύχραιμη…

Μάρτυρας: Αυτό μου έκανε εντύπωση και σε εμένα, και σε συναδέλφους μου. Ακόμα κι όταν έκανε επεισόδια το παιδί, διότι είδαμε κάποια από αυτά, δεν υπήρχε στο πρόσωπό της κάποια αγωνία και ανησυχία. Σε κάποιο επεισόδιο, στην παρατήρησή μου ότι κάνει μόνο ταχυκαρδία, μου είπε με απόλυτη ψυχραιμία ότι “έτσι κάνει, δεν έχει κάνει ακόμα τη βραδυκαρδία, θα δείτε”. Αυτό μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, μία μητέρα να προβλέπει τι θα γίνει με το παιδί της, όταν είναι στο νοσοκομείο και συνδεδεμένο με μηχανήματα.

Εισαγγελέας: Τελικά αυτό το μεγάλο επεισόδιο που προέβλεψε η μητέρα ήρθε;

Μάρτυρας: Το παιδί είχε αυτό το γεγονός στις 29 Ιανουαρίου 2022, που οδήγησε τελικά σε θάνατο. Στις 29 Ιανουαρίου 2022 δεν ξέρει κανείς τι προηγήθηκε της ανακοπής. Το παιδί βρέθηκε σχεδόν νεκρό. Πολύ περίεργο αυτό που έγινε.

Εισαγγελέας: Για τα επεισόδια σας ειδοποίησε η μητέρα;

Μάρτυρας: Ναι, βγήκε στην πόρτα και μας είπε “το παιδί έκανε επεισόδια”. Στα δύο επεισόδια έτυχε να κάνω  επίσκεψη ακριβώς απέναντι, στο τρίτο δε θυμάμαι τι έγινε, πάντως βρέθηκα εκεί.

Η κ. Μαυρίκου, απαντώντας σε ερωτήσεις για το φάρμακο κεταμίνη, ανέφερε ότι δεν χρησιμοποιείται στη παιδιατρική και πως βρίσκεται στα χειρουργεία.

Η δίκη θα συνεχιστεί  αύριο.

naftemporiki.gr