Skip to main content

Ναυάγιο στην Πύλο: Νέα φωτογραφία του μοιραίου πλοίου πριν βυθιστεί

Πηγή φωτ. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στη φωτογραφία, η οποία έχει τραβηχτεί νυχτερινές ώρες από κάποιο πλωτό μέσο, φαίνονται μετανάστες στοιβαγμένοι στο κατάστρωμα του πλοίου

Μία ακόμη φωτογραφία από το πλοίο που βυθίστηκε σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα.

Στη φωτογραφία, η οποία έχει τραβηχτεί νυχτερινές ώρες από κάποιο πλωτό μέσο, φαίνονται μετανάστες στοιβαγμένοι στο κατάστρωμα του πλοίου.

Πηγή φωτ. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, 78 νεκροί έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τη θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, ενώ 104 άτομα έχουν διασωθεί.

Αδιευκρίνιστος παραμένει ωστόσο ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων με τις μαρτυρίες διασωθέντων μεταναστών για τον αριθμό των παιδιών και των γυναικών που βρίσκονταν στα αμπάρια του μοιραίου αλιευτικού να συγκλονίζουν.

Ναυάγιο στην Πύλο: Εντολή Ντογιάκου για εποπτεία των ερευνών

Δεκάδες στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Σε 34 ανέρχονται οι διασωθέντες του πολύνεκρου ναυαγίου που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καλαμάτας από χθες, Τετάρτη, το πρωί, παρουσιάζοντας  συμπτώματα εξάντλησης, υποθερμίας και άλλα προβλήματα λόγω της παραμονής τους στη θάλασσα.

Βάσει πληροφοριών της ΕΡΤ, από το λιμάνι της Καλαμάτας προσήλθαν στο νοσοκομείο 34 άτομα και από αυτά τα 30 παρέμειναν, ενώ τα τέσσερα πήραν εξιτήριο. Πρόκειται για άτομα ηλικίας 16 έως 49 ετών, με την κατάσταση της υγείας τους να είναι βελτιωμένη σε σύγκριση με χθες.

Αγωνιώδεις εκκλήσεις συγγενών

Την ίδια ώρα, συγγενείς επιβαινόντων έχουν μεταβεί στο λιμάνι της Καλαμάτας, αναζητώντας τους δικούς τους.

Στην Καλαμάτα έφτασαν ένας Σύρος που ζει στη Γερμανία, αναζητώντας τον αδερφό του, αλλά και ένας ακόμα Σύρος που ζει στην Κύπρο, σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr.

Στη Μαλακάσα θα μεταφερθούν οι διασωθέντες

H μεταφορά των 104 διασωθέντων από το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου θα γίνει σήμερα το απόγευμα ή αύριο το πρωί αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από τις λιμενικές αρχές στην Καλαμάτα, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Στο Σχιστό μεταφέρονται οι 78 σοροί

Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Σχιστό μεταφέρονται τα πτώματα των 78 μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο. Οι σοροί μεταφέρθηκαν με φορτηγό ψυγείο σε ειδικό χώρο στο Σχιστό Κορυδαλλού προκειμένου να αρχίσουν οι νεκροψίες-νεκροτομές για να διευκρινιστούν τα αίτια θανάτου.

Οι έρευνες θα γίνουν από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες Αθηνών και Πειραιά καθώς δεν υπάρχει η σχετική υποδομή στην Καλαμάτα.

Διαβάστε επίσης:

Ναυάγιο στην Πύλο: Το χρονικό της τραγωδίας

Ναυάγιο στην Πύλο: Μαρτυρίες για έως και 100 παιδιά στα αμπάρια – Καμία σύλληψη προς το παρόν

Πύλος: «Αρνούνταν πεισματικά να τους βοηθήσουμε» – Γιατί δεν επενέβη νωρίτερα το Λιμενικό