Skip to main content

Σεισμός στην Αταλάντη: Μικρές ζημιές σε κτήρια – Συνεχίζονται οι έλεγχοι

Glomex/ ΕΡΤ

Μηχανικοί έχουν εντοπίσει κυρίως ρηγματώσεις σε παλιές κατοικίες τις οποίες και εξετάζουν, χωρίς όμως να εντοπίζουν σοβαρά προβλήματα

Μικρές ζημιές σε κτήρια έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής από τους ελέγχους των μηχανικών, μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες, Πέμπτη, στην Αταλάντη.

Μία εκκλησία, ο ναός των Αγίων Ταξιαρχών, που βρίσκεται ανάμεσα στο Καλαπόδι και τον Έξαρχο και μία παλιά κατοικία, υπέστησαν ζημιές σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Μηχανικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών έχουν εντοπίσει κυρίως ρηγματώσεις σε παλιές κατοικίες τις οποίες και εξετάζουν, χωρίς όμως να εντοπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Σήμερα, Παρασκευή, για προληπτικούς λόγους δεν λειτούργησε το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο στον Έξαρχο της Λοκρίδας, ενώ με βάση τα στοιχεία τα οποία έχουν συγκεντρώσει οι πρόεδροι των κοινοτήτων, δεν παρατηρούνται μεγάλα προβλήματα σε κατοικίες και αποθηκευτικούς χώρους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα κλιμάκια των μηχανικών που βρίσκονται στην περιοχή εξετάζουν ένα-ένα όλα τα σπίτια, ενώ Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Δήμος Λοκρών παραμένουν σε επιφυλακή, συνιστούν ψυχραιμία και σημειώνουν ότι οι κάτοικοι πρέπει να μείνουν μακριά από σπίτια στα οποία παρατηρούν ρηγματώσεις και ορατές φθορές μέχρις ότου αυτά εξεταστούν από τους αρμόδιους και εξειδικευμένους μηχανικούς.

Στην περιοχή έχουν σημειωθεί δεκάδες μετασεισμοί, ωστόσο δεν υπήρξε ακόμα κάποιος μεγάλος, μετά τη δόνηση των 4,8 Ρίχτερ. Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι ειδικοί, λέγοντας πως ο χθεσινός σεισμός δεν συνδέεται με το γνωστό ρήγμα της Αταλάντης.

Καθίζηση σε παραλία στην Εύβοια

Καθίζηση τμήματος της παραλίας του Μύλου Γιάλτρων, στην Αιδηψό, προκάλεσε ο σεισμός. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς σημείωσε ότι «τον σεισμό τον καταλάβαμε για τα καλά. Ήταν πολύ έντονο το ταρακούνημα σε όλο τον δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού. Μετά τις σεισμικές δονήσεις, στην παραλία Μύλος των Γιάλτρων, μέσα στον κόλπο των Λουτρών της Αιδηψού, είχαμε μία υποχώρηση ουσιαστικά της παραλίας».

Εύβοια: Καθίζηση σε παραλία μετά τον σεισμό στην Αταλάντη