Skip to main content

Πανελλαδικές 2023: Απαντήσεις και σχολιασμός των θεμάτων σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική

Giannis Dimitropoulos / SOOC

Ο καλά προετοιμασμένος μαθητής δεν θα είχε κανένα θέμα στα Λατινικά- Εύκολες ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής στη Χημεία- Βατά τα θέματα στην Πληροφορική.

Σε μαθήματα προσανατολισμού  εξετάστηκαν σήμερα, Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στα εξής μαθήματα:

  • Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών),
  • Χημεία (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), και
  • Πληροφορική (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

Δείτε εδώ αναλυτικά και τις απαντήσεις στα θέματα που «έπεσαν»

Λατινικά

Σύμφωνα με την Μαρία Γκυρτή, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνος Λατινικών του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, τα σημερινά θέματα στα Λατινικά κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης, με σαφή και ξεκάθαρα θέματα όπου κάποιος καλά προετοιμασμένος μαθητής δεν θα είχε κανένα θέμα.

Χημεία

Σύμφωνα με τον Μαρίνο Ιωάννου, Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο Χημείας του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, τα σημερινά θέματα στη Χημεία κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης, με εύκολες ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής με εξαίρεση την Α.4 που προβλημάτισε τους εξεταζόμενους. «Πιθανολογούμε ότι η δυσκολία του μαθήματος θα είναι στην έκτασή του», λέει χαρακτηριστικά.

Πληροφορική

Σύμφωνα με τον Αντώνη Αθανασόπουλο, Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο Πληροφορικής του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, τα θέματα ήταν σήμερα βατά, με το Γ και Δ θέμα να θεωρούνται εύκολα καλύπτωντας βασικές αρχές μεθοδολογίας ενώ στο Α και Β θέμα δώθηκε έμφαση στην νέα ύλη.

Το Naftemporiki.gr και ο Όμιλος Φροντιστηρίων Πουκαμισάς θα παρουσιάζουν καθημερινά τα θέματα, τις απαντήσεις και ειδικό σχολιασμό.