Skip to main content

Φέρτε πίσω τον Superman!

O Superman δεν βρίσκεται πια κοντά μας. Έφυγε για άλλες πολιτείες. Έτσι, διαπιστώνονται οι πρώτες αναμπουμπούλες, που δείχνουν ότι το μαγαζί «κρύβει» σοβαρά προβλήματα, εκ θεμελίων.

Τον… Superman ψάχνουν εδώ και μερικές μέρες στο υπουργείο Εργασίας! Αυτό ήταν το προσωνύμιο που έδωσαν οι συνεργάτες του, στον Κωστή Χατζηδάκη προ διετίας λίγο αφότου είχε αναλάβει τη συγκεκριμένη «ηλεκτρική καρέκλα». Μάλιστα, τότε φρόντισαν να επικυρώσουν και τη συγκεκριμένη τοποθέτηση, με μία… τούρτα, ελέω γενεθλίων που είχε τότε ο τέως υπουργός.

Μόνο που εδώ και μία εβδομάδα, ο Superman δεν βρίσκεται πια κοντά μας. Έφυγε για άλλες πολιτείες. Έτσι, διαπιστώνονται οι πρώτες αναμπουμπούλες, που δείχνουν ότι το μαγαζί «κρύβει» σοβαρά προβλήματα, εκ θεμελίων. Εξηγούμαστε:

ΚΕΑΟ: Μπήκε ο Ιούνιος και ακόμα περιμένουμε την α’ τριμηνιαία έκθεση για το χρέος προς την Κοινωνική Ασφάλιση! «Γραφειοκρατία» επικαλούνται οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί, που μάλλον προσπαθούν να «κρύψουν κάτω από χαλί» την αύξηση του χρέους! Λογικό βέβαια, βρισκόμαστε λίγο πριν από τις εκλογές και τέτοια νούμερα δεν πρέπει να βγαίνουν στο προσκήνιο. Κάνουν ζημιά στο… προφίλ μας. Αλλά και πάλι, μια έκθεση που έπρεπε να είχε δημοσιευτεί πριν από το Πάσχα να έχει εξαφανιστεί; Οι «κακές γλώσσες» βέβαια εκτιμούν ότι το χρέος «τσιμπάει» περίπου 500 εκατ. ευρώ το μήνα. Εμείς απλώς να θυμίσουμε ότι στα τέλη του 2022, το χρέος προς την Κοινωνική Ασφάλιση «έτρεχε» με 45,67 δισ. ευρώ. Αν επιβεβαιωθούν οι «Κασσάνδρες» τότε έχει εκτιναχθεί πάνω από τα 47 δισ. ευρώ και σε ένα τέτοιο δυσάρεστο ενδεχόμενο, δεν μας σώζει ούτε ο Superman…

Μη μισθωτοί: Μεγάλος μπελάς η συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών, αφού όλο έχουν απαιτήσεις. Ας πούμε τώρα θέλουν να πάρουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,  χωρίς να έχουν πληρώσει καλά –  καλά ούτε τις περσινές εισφορές υπέρ υγείας (690 ευρώ το λιγότερο). Υπολογίζονται  σε 350.000 – 400.000 οι τελικοί «γκρινιάρηδες», που κατάφεραν και «ξύπνησαν» μέχρι και τον… ΣΥΡΙΖΑ, που αντέδρασε σθεναρά! Είναι  και οι εκλογές της 25ης Ιουνίου που καραδοκούν και δεν πρέπει να κακοκαρδίζουμε τους εν δυνάμει ψηφοφόρους. Αν ήταν εδώ όμως ο Superman δεν θα τα επέτρεπε αυτά…

Κοινωνικός Τουρισμός: Δεν φτάνει που έχει προβλήματα το υπουργείο Παιδείας με την «Τράπεζα Θεμάτων» και έχει γίνει ρεζίλι, έρχεται από κοντά και η ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) να ταλαιπωρήσει τους ενδιαφερόμενους για δωρεάν διακοπούλες. Την πρώτη ημέρα έναρξης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων, το σύστημα «έκατσε» για τα καλά για αρκετές ώρες! Οι «πελάτες» δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους και μάταια περίμεναν να διορθωθεί το πρόβλημα. Τελικά, κάτι τέτοιο συνέβη τις απογευματινές ώρες και κάπως ομαλοποιήθηκε η κατάσταση. Μένει να δούμε αν και η έκδοση των αποτελεσμάτων με τους 300.000 δικαιούχους θα έχει ανάλογη «τύχη».

Συνταξιούχοι: Άλλοι πάλι «γκρινιάρηδες πελάτες»! Θέλουν ντε και καλά να λάβουν απαντήσεις για τα προβλήματά τους, δηλαδή για τα αναδρομικά, για την προσωπική διαφορά,  για την 13η σύνταξη,  για το ΕΚΑΣ. Αν είναι ποτέ δυνατόν! Με Χατζηδάκη στο τιμόνι, δεν γινόταν αποδεκτό να ανοίξει τέτοια δημόσια συζήτηση. Πού ακούστηκε να έχουν διεκδικήσεις οι συνταξιούχοι, που τους βάζουμε απέναντι το «φάντασμα του Κατρούγκαλου» και τους κάνουμε ότι θέλουμε;

Ιδιώτες διευθυντές στον ΕΦΚΑ: Εδώ η υπόθεση ξεπερνάει ακόμα και τους πιο ευφάνταστους σεναριογράφους. Τελευταίες πληροφορίες θέλουν να έχουν γίνει ορισμένες επιλογές ιδιωτών, που όμως δεν ανακοινώνονται επίσημα. Γιατί άραγε; Μάθαμε λοιπόν, ότι υπάρχει περίπτωση διευθυντή, που είχε πολύ καλές σχέσεις με διάφορα πολιτικά – κομματικά στελέχη. Αυτό δεν είναι απαραίτητο κακό, όλοι κάπου έχουν συμπάθειες. Το αξιοπερίεργο όμως είναι ότι ο εν λόγω διευθυντής προήλθε από τον ιδιωτικό τομέα και πριν τοποθετηθεί για να αναλάβει ρόλο «κλειδί» στον ΕΦΚΑ, κατείχε υψηλόβαθμη θέση, σε εταιρία που παρήγαγε… εσώρουχα! Ούτε αυτό είναι κακό, αφού ακόμα και αυτά τα είδη ρουχισμού, είναι  απαραίτητα. Τώρα το γεγονός ότι η επιχείρηση έκλεισε και μεταφέρθηκε στη Βουλγαρία μπορεί να αξιολογήθηκε στα θετικά για να επιλεχθεί ο εν λόγω διευθυντής για τον Φορέα, κανείς δεν ξέρει. Αυτά τα γνωρίζει  μόνο ένας… Superman!