Skip to main content

Λαμία: Διακινούσαν ψυχοτρόπα φυτά εμποτισμένα με συνθετικά ναρκωτικά

ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν δύο, αναζητείται τρίτος

Εγκληματική ομάδα που διακινούσε συνθετικά ναρκωτικά (spicy) στην περιοχή της Λαμίας εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της τοπικής Υποδιεύθυνση Ασφαλείας.

Σε αστυνομική επιχείρηση χθες μεσημβρινές ώρες, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο από τα μέλη της, άνδρας και γυναίκα, ενώ από τους αστυνομικούς αναζητείται και το τρίτο μέλος της ομάδας, άνδρας.

Από την έρευνα και την προανακριτική διαδικασία προέκυψε ότι η ομάδα αυτή είχε συσταθεί με σκοπό τη διακίνηση φυτικών αποσπασμάτων ψυχοτρόπων φυτών, τα οποία εμπότιζαν με τις συνθετικές – χημικές ναρκωτικές ουσίες 5 Fluoro ADB και FUB AMB.

Όπως διαπιστώθηκε, συνήθως τα μέλη της προέβαιναν στη διακίνηση – αγοραπωλησία των συνθετικών ναρκωτικών από συγκεκριμένη οικία που διατηρούσαν στην περιοχή, χρησιμοποιώντας ως μέτρα ασφαλείας εκπαιδευμένους σκύλους, υψηλά κιγκλιδώματα, τσιλιαδόρους, κ.α., προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν εντοπισμό τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερις κατοικίες που διατηρούσαν τα μέλη του κυκλώματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 117 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων ψυχοτρόπων φυτών εμποτισμένων με τις εν λόγω χημικές-ναρκωτικές ουσίες, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 1.423 ευρώ και 351 Lei Ρουμανίας, πιστόλι τύπου replica με τη γεμιστήρα του, δύο αναδιπλούμενοι σουγιάδες, μαχαίρι επιβίωσης, αυτοσχέδιο τσεκούρι, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και πλήθος χάρτινων περιτυλιγμάτων για τη συσκευασία των ναρκωτικών.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, έχουν συλληφθεί συνολικά από τις αρχές του τρέχοντος έτους 35 άτομα-αγοραστές, ενώ κατασχέθηκαν περίπου 30 ανισοβαρείς αυτοσχέδιες συσκευασίες, που περιείχαν τις συγκεκριμένες ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες προμηθευόντουσαν από την εγκληματική αυτή ομάδα.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα (συμμορία), καθώς και παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών (κατοχή και διακίνηση) και περί όπλων, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.