Skip to main content

Τριβές ταξί με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSI)

Το ΣΑΤΑ υπάρχει μια στοχευμένη προσπάθεια να φύγει ένα σημαντικό κομμάτι του έργου των ταξί και να καταλήξει στα αυτοκίνητα των τουριστικών εταιρειών.

Έντονη δυσφορία με ανοικτό το ενδεχόμενο να προβεί σε αγωγή κατά του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, καθώς όπως υποστηρίζει η διοίκηση του αεροδρομίου της Αθήνας στέλνει στην «εξορία» τα προμισθωμένα ταξί, εκφράζει το ΣΑΤΑ.

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής υποστηρίζει ότι, υπάρχει μια στοχευμένη προσπάθεια να φύγει ένα σημαντικό κομμάτι του έργου των ταξί και να καταλήξει στα αυτοκίνητα των τουριστικών εταιρειών.

Αναλυτικότερα όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο ΣΑΤΑ συναντήθηκε με τον Διευθυντή Εμπορικών Υπηρεσιών & Λειτουργίας Αεροσταθμού Θεόδωρο Άγγλο, τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Αθανάσιο Βάγγαλη (Ανώτερος Προϊστάμενος Υπηρεσιών Επίγειας Πρόσβασης) τον Ταξίαρχο Αστυνομίας Αεροδρομίου Γεώργιο Μάγγα και τον Διοικητή Τροχαίας Αεροδρομίου Θεόδωρο Παπαδόπουλο.

Το θέμα της συνάντησης ήταν ο τρόπος λειτουργίας των προμισθωμένων ταξί και οι θέσεις που απαιτούνται για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Δυστυχώς, αναφέρεται, η συζήτηση κατέληξε σε αδιέξοδο. Οι θέσεις των προμισθωμένων μεταφέρονται στο σημερινό Π1 (πολύ μακριά από το σημείο που βγαίνουν οι επιβάτες), ενώ από την τρίτη διέλευση και μετά το προμισθωμένο ταξί θα πρέπει να πληρώνει ένα ποσό (δεν έχει οριστεί ακόμη από τον ΔΑΑ).

Η διοίκηση του αεροδρομίου, τονίζεται από το ΣΑΤΑ, συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια, παρεμποδίζοντας την λειτουργία μιας υπηρεσίας δημόσιου χαρακτήρα όπως είναι τα ταξί. Πολλοί ιδιοκτήτες ταξί έχουν συμφωνητικά και συμβάσεις για προγραμματισμένες μεταφορές και αυτές κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα.

Το ΣΑΤΑ προτίθεται να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ταξιτζήδων που ασχολούνται με την προγραμματισμένη μεταφορά επιβατών. Καλεί δε όλους τους ταξιτζήδες που έχουν υπογράψει τέτοιες συμφωνίες με τουριστικά γραφεία ή άλλες εταιρείες να επικοινωνήσουν άμεσα με την διοίκηση του ΣΑΤΑ. Πρόθεση του Συνδικάτου είναι να κατατεθεί μαζική αγωγή κατά του ΔΑΑ για παρεμπόδιση λειτουργίας των ταξί και να οργανωθούν κινητοποιήσεις που θα αναστρέψουν την απόφαση της διοίκησης του αεροδρομίου για εξορία των προμισθωμένων Ε.Δ.Χ.