Skip to main content

ΥΠΕΝ: Να κατεδαφιστούν οι δύο αυθαίρετες κατασκευές σε Πάνορμο και Ψαρρού Μυκόνου

Το αρμόδιο συμβούλιο ζητεί την επιβολή προστίμων ανέγερσης και διατήρησης, ποινικές κυρώσεις και αναστολή των αδειών λειτουργίας.

Απορρίφθηκαν μετά από εξέτασή τους την περασμένη Πέμπτη από το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.), πλήρως η μία, εν μέρει η άλλη, οι δύο ενδικοφανείς προσφυγές που είχαν ασκηθεί κατά πρωτοκόλλου κατεδάφισης του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του Υ.Π.ΕΝ. σχετικά με αυθαίρετες κατασκευές στην περιοχή «Ψαρρού» του δήμου Μυκόνου και κατά πορίσματος – έκθεσης αυτοψίας μικτού κλιμακίου ελέγχου σχετικά με αυθαίρετες κατασκευές στην περιοχή Πάνορμος της νήσου.

Οι αποφάσεις αυτές του ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. γνωστοποιήθηκαν χθες στους προσφεύγοντες.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, κατά το μέρος της απόρριψής τους, οι αυθαίρετες κατασκευές είναι κατεδαφιστέες και εφαρμόζονται οι κυρώσεις των άρθρων 271 και 271Α του ν. 5037/2023, ήτοι η επιβολή προστίμων ανέγερσης και διατήρησης, ποινικές κυρώσεις και αναστολή των αδειών λειτουργίας.

Με επιστολή του προς τον δήμο Μυκόνου, την εισαγγελία, την περιφέρεια και την αποκεντρωμένη διοίκηση Νοτίου Αιγαίου, καθώς και τα υπουργεία Εσωτερικών και Τουρισμού, το Υ.Π.ΕΝ. κοινοποιεί τις απορριπτικές αποφάσεις και ζητεί την άμεση κινητοποίησή τους κατά τη δέσμια αρμοδιότητα που έχουν για όλες τις νόμιμες ενέργειες, π.χ. αναστολή των αδειών λειτουργίας των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, κατεδάφιση παράνομων κατασκευών κ.ο.κ.