Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν 5 για την επίθεση στον καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία

THESTIVAL

Οι εισβολείς φέρονται ως μέλη της νεολαίας της Χρυσής Αυγής.

Την ταυτοποίηση των στοιχείων πέντε ατόμων τα οποία στις 26 Απριλίου συμμετείχαν σε επίθεση σε βάρος 63χρονου καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία και της 57χρονης συζύγου του, σε πολιτιστικό πολυχώρο στην Καλαμαριά, είχε ως αποτέλεσμα η έρευνα του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τέσσερεις Έλληνες άντρες, ηλικίας 19, 20, 23 και 24 ετών και μία 22χρονη Κύπρια, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη βία, έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια σε βάρος προσώπου με βάση τα χαρακτηριστικά της εθνικής καταγωγής δημόσια ή μέσω διαδικτύου.

Όπως έγινε γνωστό, οι εισβολείς φέρονται ως μέλη της νεολαίας της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες, από κοινού με άλλους οκτώ άγνωστους συνεργούς τους, «ενεργώντας ως ομάδα με ενωμένες δυνάμεις, ψυχικό δεσμό και εθνικιστικά κίνητρα» κι έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, πραγματοποίησαν παρέμβαση επικολλώντας έντυπο υλικό και καλώντας επιτακτικά τον καλλιτέχνη να τερματίσει τη λειτουργία της έκθεσης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων εμπλεκομένων.