Skip to main content

Υπόθεση Πάτρας: Τι καταθέτει για δεύτερη μέρα ο εντατικολόγος Ηλιάδης

Τον μάρτυρα εξετάζει από το πρωί ο συνήγορος της 34χρονης, για το χρονικό της εισαγωγής της 9χρονης στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίο.

Για δεύτερη συνεδρίαση συνεχίζει την κατάθεσή του ο διευθυντής της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο Ανδρέας Ηλιάδης, για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, κόρης της κατηγορουμένης από την Πάτρα, στην υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών της οικογένειας.

Τον μάρτυρα εξετάζει από το πρωί ο συνήγορος της 34χρονης, για το χρονικό της εισαγωγής της 9χρονης στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίο. Η πρώτη ερώτηση που έθεσε στον κ. Ηλιάδη ήταν γιατί συνοδεύεται από δικηγόρο, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να μην επιτρέπει την ερώτηση διότι δεν αφορά την κατηγορία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης, ο κ. Ηλιάδης υποστήριξε  ότι το απόγευμα που η Τζωρτζίνα υπέστη ανακοπή στο «Καραμανδάνειο» και οργανώθηκε η διακομιδή της στη ΜΕΘ του Ρίο, βρισκόταν σπίτι του και έφτασε στο νοσοκομείο μισή ώρα πριν γίνει η εισαγωγή του παιδιού στη ΜΕΘ.

Δικηγόρος: Πόσοι εντατικολόγοι υπάρχουν στο Ρίο;

Μάρτυρας: Πέντε.

Δικηγόρος: Πού βρισκόσασταν όταν υπήρξε κλήση από το «Καραμανδάνειο» για ένα σοβαρό περιστατικό;

Μάρτυρας: Ακολουθήθηκε η συνήθης διαδικασία, με ενημέρωσαν από το νοσοκομείο. Βρισκόμουν στην οικία μου, ενημερώθηκα, είπα να ετοιμάσουν ό,τι χρειάζεται και θα πάω. Ήμουν στο νοσοκομείο μισή ώρα πριν έρθει το περιστατικό.

Δικηγόρος: Γιατί κάλεσαν εσάς;

Μάρτυρας: Γιατί είμαι πάντα εκεί… Μπορεί να ακούγεται ρομαντικό, αλλά έτσι είναι. Είμαι πάντα εκεί σε δύσκολο περιστατικό.

Δικηγόρος: Μπορεί να είναι και ύποπτο. Τι σας ενημέρωσαν;

Μάρτυρας: Αιφνίδια καρδιακή ανακοπή κοριτσιού 7μιση ετών. Είναι εν ζωή και διασωληνωμένο. Δεν χρειάζεται να γνωρίζουμε κάτι άλλο. Έγινε η ανάνηψη από τον κ. Χασαπόπουλο, περίπου 45 λεπτών. Το περιστατικό ήρθε στις 20:30, εγώ ήμουν εκεί από τις 20:00.

Νωρίτερα, σχολιάζοντας τις καταθέσεις των ιατρών από το «Καραμανδάνειο», ο συνήγορος της 34χρονης έκανε λόγο για «ενορχηστρωμένη αναξιοπιστία των μαρτύρων», ενώ υπέβαλε μήνυση σε βάρος του αναισθησιολόγου του «Καραμανδάνειου» Νοσοκομείου Ιωάννη Χασαπόπουλου, ζητώντας να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία.

«Έχει προκύψει εντελώς η κατάρρευση του κατηγορητηρίου από τις καταθέσεις των ιατρών του “Καραμανδάνειου”» είπε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος.