Skip to main content

Wall: Dow Jones και S&P 500 κράτησαν θετικό πρόσημο, αναμένοντας τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Οι επενδυτές περιμένουν μία ιδιαίτερα πλούσια σε μακροοικονομικά στοιχεία εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των τιμών καταναλωτή και των τιμών παραγωγού για το Μάρτιο στις ΗΠΑ, που δημοσιοποιούνται Τετάρτη και Πέμπτη.

Υποτονική ήταν η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street μετά την αργία του Πάσχα των Καθολικών με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας.

Οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες παρουσίασαν πολύ μικρές μεταβολές, με το Dow Jones και τον S&P 500 να καταφέρνουν να κρατήσουν το θετικό πρόσημο. Ο Dow Jones ενισχύθηκε 101,13 μονάδες ή 0,3% κλείνοντας στις 33.586,52 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έκλεισε με οριακή άνοδο 0,1% στις 4.109,11 μονάδες. Αντίθετα, ο Nasdaq έκλεισε με οριακή πτώση 0,03% στις 12.084,36 μονάδες.

Οι μετοχές τεχνολογίας παρουσίασαν νευρικότητα, με την Apple να υποχωρεί 1,6% και το μητρικό όμιλο της Google, Alphabet να κλείνει επίσης με πτώση 1,83%. Η Tesla σημείωσε πτώση 0,3% από τη στιγμή που η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει ξανά τις τιμές της σε ορισμένα μοντέλα της. Από την άλλη, οι μετοχές των κατασκευαστών επεξεργαστών σημείωσαν άνοδο αφού η Samsung ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή της για να στηρίξει τις τιμές. Η Micron Technology ενισχύθηκε 8%.

Οι επενδυτές περιμένουν μία ιδιαίτερα πλούσια σε μακροοικονομικά στοιχεία εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των τιμών καταναλωτή και των τιμών παραγωγού για το Μάρτιο στις ΗΠΑ, που δημοσιοποιούνται Τετάρτη και Πέμπτη και τα οποία θα καθορίσουν την επόμενη κίνηση της Fed.

«Αυτό που ανησυχεί ωστόσο τώρα τους επενδυτές περισσότερο είναι η πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ και γι΄ αυτό και οι αγορές φαίνεται να βρίσκονται υπό μεγαλύτερη πίεση εν όψει της απόφασης της Fed», αναφέρει ο Γκρεγκ Μπάσουκ της AXS Investment.

Tα στοιχεία για την απασχόληση που ανακοινώθηκαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, που ήταν η Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει ανθεκτική. Το Μάρτιο δημιουργήθηκαν 236.000 νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ σχεδόν όσες περίμεναν οι αναλυτές με το ποσοστό ανεργίας στο 3,5% από το 3,6%.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης με ενδιαφέρον τα εταιρικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. Τρεις από τις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ, JPMorgan Chase, Wells Fargo και Citigroup καθώς και η μεγαλύτερη εταιρεία στον χώρο υγείας, η UnitedHealth Group, αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα την Παρασκευή.