Skip to main content

Φλώρινα: Επιχείρησε να περάσει στην Αλβανία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που εκλάπη στην Αθήνα

ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη και 43χρονος αλλοδαπός που λειτουργούσε ως προπομπός.

Ένας 31χρονος κι ένας 43χρονος, αλλοδαποί, συνελήφθησαν για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και πλαστογραφία, το βράδυ της Παρασκευής, σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Δ.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε το εν λόγω αυτοκίνητο με οδηγό τον 31χρονο, ο οποίος επιχείρησε να εξέλθει από τη χώρα. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι για το όχημα αυτό είχε δηλωθεί κλοπή στις 11 Μαρτίου στο Τμήμα Ασφάλειας Παλλήνης, έφερε παραποιημένο αριθμό πλαισίου και πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος.

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, εντοπίστηκε και ελέγχθηκε στην ίδια περιοχή της Φλώρινας άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 43χρονο, το οποίο προπορευόταν του οχήματος που είχε κλαπεί και λειτουργούσε ως προπομπός του.

ΕΛ.ΑΣ.

Συνολικά κατασχέθηκαν τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας, τρία κινητά τηλέφωνα με κάρτες sim και τα χρηματικά ποσά των 2.510 ευρώ και 37.500 Λεκ Αλβανίας.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.