Skip to main content

Κ. Γενιδούνιας στη Naftemporiki TV: 7 διαβάσεις στην Ειδομένη δεν φυλάσσονται και δεν λειτουργούν

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

«Η Γραμμή του Προαστιακού του Κιάτου μετατίθεται θεωρώ για το Πάσχα, ίσως και πιο μετά» δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Μηχανοδηγών

Απαισιόδοξος για την πλήρη επαναφορά – μέσα στους επόμενους 3-5 μήνες – όλου του πλέγματος των δρομολογίων που υφίσταντο πριν από την τραγωδία στα Τέμπη, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Μηχανοδηγών, Κώστας Γενιδούνιας, μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

«Η Γραμμή του Προαστιακού του Κιάτου που αφορά πάρα πολύ κόσμο μετατίθεται θεωρώ για το Πάσχα, ίσως και πιο μετά» δήλωσε στην εκπομπή Newsroom και στον Μιχάλη Ψύλο, αναδεικνύοντας παράλληλα τις δυσκολίες και τα κενά που εξακολουθούν να υφίστανται. Σημείωσε χαρακτηριστικά πως επτά διαβάσεις δεν φυλάσσονται και δεν λειτουργούν στη βόρεια Ελλάδα, συγκεκριμένα στη γραμμή από Θεσσαλονίκη μέχρι Ειδομένη.

«Είναι ενδεικτικό είναι αυτό που έγινε σήμερα. Ενώ μας έχουν διαβεβαιώσει γραπτώς ότι όλες οι σιδηροδρομικές διαβάσεις όπου διέρχονται αυτοκίνητα θα φυλάσσονται, σήμερα πήγε ένα τρένο να ξεκινήσει και του έδωσαν οδηγία κατά την αναχώρησή του ότι επτά διαβάσεις ούτε λειτουργούν, ούτε φυλάσσσονται στην Ειδομένη…. Το τρένο περιμένει εκεί να στείλει ο διαχειριστής της υποδομής το αρμόδιο προσωπικό, να φυλάξει τις διαβάσεις για να είναι ασφαλής η κυκλοφορία των τρένων» ανέφερε.

O κ. Γενιδούνιας επεσήμανε πως το σωματείο έχει διαρκείς συζητήσεις με τη Hellenic Train και πως υπάρχει ένα πρόγραμμα να ξεκινήσει τη Δευτέρα το πρώτο Intercity. «Ελπίζουμε αυτό να τηρηθεί και να προχωρήσουμε μετά στο ελεγχόμενο άνοιγμα του δικτύου στην περιφέρεια» είπε για να προσθέσει: «Δεν νομίζω ότι κανείς πιστεύει ότι θα φτάσουμε στο πλέγμα των δρομολογίων που υπήρχε πριν την 28η Φεβρουαρίου τους επόμενους 3 ή 4 ή 5 μήνες».

«Ακατανόητη η τροπολογία για το ακαταδίωκτο των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων»

Κληθείς να σχολιάσει την τροπολογία που θεσπίζει το ακαταδίωκτο των μελών της Επιτροπής που διερευνά το δυστύχημα απάντησε: «Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο γίνεται κάτι τέτοιο σε μία επιτροπή που ερευνά ένα τόσο μεγάλο συμβάν. Εξετάζουμε βέβαια τις δυνατότητες που έχουμε να παρέμβουμε ως σωματείο στη διαδικασία της διερεύνησης. Έχουμε καταθέσει ήδη στη Δικαιοσύνη την προηγούμενη εβδομάδα όλη την αλληλογραφία της τελευταίας περιόδου και περιμένουμε να δούμε την πορεία της έρευνας».

naftemporiki.gr