Skip to main content

Στρατός και Αλ Σαμπάμπ έχουν μετατρέψει σε πεδίο μάχης το Μοκαντίσου

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί το κεντρικό Μοκαντίσου, καθώς άνδρες των ενόπλων δυνάμεων της Σομαλίας έχουν εξαπολύσει επίθεση εναντίον μελών της οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ, τα οποία έχουν ταμπουρωθεί σε κτήριο, μετά την επίθεση αυτοκτονίας με όχημα που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά χθες το βράδυ, με αποτέλεσμα 30 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 80 να τραυματιστούν.

«Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι 29 άνθρωποι κυρίως πολίτες σκοτώθηκαν και 80 τραυματίστηκαν. Οι μαχητές εξακολουθούν να πολεμούν μέσα από ένα σπίτι κάποιων πολιτών που βρίσκεται δίπλα στο ξενοδοχείο. Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί», δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας Μούσα Άλι στο Reuters.

Η επίθεση σημειώθηκε στο ξενοδοχείο «Maka Al Mukarama» χθες το βράδυ και είχε στόχο υψηλόβαθμους αξιωματούχους που διαμένουν στο ξενοδοχείο αυτό, σύμφωνα με την οργάνωση Αλ Σεμπάμπ.

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι από τις πιο πολυσύχναστες στο Μοκαντίσου. Έχει υπάρξει πολλές φορές στόχος της Αλ Σαμπάμπ παρά το γεγονός ότι είναι από τους πιο καλά φρουρούμενους δρόμους της χώρας.

naftemporiki.gr