Skip to main content

«Χαμόγελο Παιδιού»: Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βίντεο με άντρα που φαίνεται να κακοποιεί παιδί

«Παρακαλούμε θερμά, προκειμένου να διευκολύνουμε το έργο της ΔΗΕ στον εντοπισμό του αρχικού βίντεο, αποφύγετε την αναδημοσίευσή του στα social media σας».

Σε βίντεο που έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απεικονίζει μια μητέρα κι έναν άντρα, ο οποίος φαίνεται να κακοποιεί ένα παιδί, αναφέρεται το «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Σύμφωνα με τον οργανισμό, από τη στιγμή που έλαβε γνώση για το εν λόγω βίντεο, προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεργασία πάντα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας.

Προωθήθηκαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του, ώστε να εντοπιστεί η αρχική πηγή προέλευσης του βίντεο.

Η διαδικασία βρίσκεται ήδη σε προανακριτικό στάδιο. «Παρακαλούμε θερμά, προκειμένου να διευκολύνουμε το έργο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον εντοπισμό του αρχικού βίντεο, αποφύγετε την αναδημοσίευσή του στα social media σας.

Επικοινωνήστε με την Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 -24 ώρες το 24ωρο, όλες τις ημέρες- καθώς και με τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας, στο τηλέφωνο 11188, εάν θέλετε να καταγγείλετε κάποια επιπλέον πληροφορία.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για το ενδιαφέρον, τις κλήσεις αλλά και τα μηνύματά σας, τα οποία αποτελούν πολύτιμη βοήθεια ώστε να καταφέρνουμε να βρισκόμαστε πάντα δίπλα σε κάθε παιδί που βρίσκεται σε ανάγκη ή κίνδυνο» αναφέρει το «Χαμόγελο του Παιδιού».