Skip to main content

Ζιμπάμπουε: 22 χρόνια φυλακή για νοσοκόμα που σκότωσε μωρό κλείνοντάς το σε συρτάρι

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Μια νοσοκόμα από τη Ζιμπάμπουε καταδικάστηκε σε κάθειρξη 22 ετών επεδή κλείδωσε σε συρτάρι ένα μωρό που έκλαιγε πολύ δυνατά και πήγε να δει τηλεόραση, αφήνοντάς το να πεθάνει.

Η εφημερίδα Chronicle που δημοσίευσε την είδηση ανέφερε ότι η 22χρονη Βάιολετ Μόγιο είχε αναλάβει να προσέχει το μωρό ενώ οι γονείς του εργάζονταν στην πόλη Μπουλαουάγιο, το δεύτερο σε μέγεθος αστικό κέντρο της χώρας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τάισε το ηλικίας 10 μηνών βρέφος και το έβαλε να κοιμηθεί. Όμως, μετά από πέντε ώρες, εκείνο ξύπνησε και άρχισε να κλαίει. Η νοσοκόμα προσπάθησε ματαίως να το ηρεμήσει και τελικά το τύλιξε σε μια κουβέρτα και το έκλεισε στο συρτάρι για να δει τηλεόραση με την ησυχία της. Όταν πήγε να το ξαναδεί, τρεις ώρες αργότερα, το παιδί είχε πεθάνει.

Ο δικαστής Λόρενς Καμότσα χαρακτήρισε «πολύ σκληρή και βάναυση» τη συμπεριφορά της νεαρής γυναίκας και την καταδίκασε για φόνο εκ προθέσεως. «Παρά το κλάμα του μωρού, επιλέξατε να το αγνοήσετε και να πάτε στο σαλόνι για να δείτε μια ταινία στην τηλεόραση, κάτι που υποδηλώνει με σαφήνεια ότι θέλατε να το σκοτώσετε», είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, ανακοινώνοντας την ποινή.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.