Skip to main content

Τραγωδία στα Τέμπη:«Από τα τέλη του ’20 δεν μπαίνω σε τρένο» λεει πρώην διευθυντής ασφαλείας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

REUTERS/Kostas Mantziaris

«Αν εξακολουθούσε να υπάρχει το κέντρο δευτεροβάθμιου ελέγχου κυκλοφορίας που λειτουργούσε μέχρι τα τέλη του 2020 στο κέντρο της Αθήνας, δεν υπήρχε περίπτωση να μην προλάβουμε λάθος σταθμάρχη».

Με ένα εμφατικό «όχι», απάντησε ο πρώην Διευθυντής Ασφαλείας και Κυκλοφορίας Αμαξοστοιχιών ΤΡΑΙΝΟΣΕ και πρώην μέλος της Επιτροπής Ερευνών Χρήστος Ρετσινάς, στην ερώτηση δημοσιογράφων αν, στην περίπτωση που ήταν υπουργός, θα επέτρεπε στα τρένα να ξαναμπούν στις ράγες.

Ο κ. Ρετσινάς, μιλώντας στην ΕΡΤ αποκάλυψε μάλιστα ότι πως από τα τέλη του 2020 δεν μπαίνει σε τρένο.

Επίσης υποστήριξε,  ότι αν εξακολουθούσε να υπάρχει το κέντρο δευτεροβάθμιου ελέγχου κυκλοφορίας των τρένων που λειτουργούσε μέχρι τα τέλη του 2020 στο κέντρο της Αθήνας, «δεν υπήρχε περίπτωση να μην προλάβουμε λάθος σταθμάρχη».

«Μέχρι το τέλος του ‘20 υπήρχε ένα κέντρο παρακολούθησης κυκλοφορίας, δευτεροβάθμιος έλεγχος – ο πρώτος είναι ο Σταθμάρχης – στην [οδό] Καρόλου. Σήμερα δεν υπάρχει. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην προλάβουμε λάθος Σταθμάρχη, ελέγχαμε την κυκλοφορία των τρένων σε όλη την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρετσινάς, προσθέτοντας ότι αν «δεν υπάρχει το κέντρο [κυκλοφορίας], πάμε στα τυφλά με βάση το λάθος ή το σωστό του όποιου Σταθμάρχη».