Skip to main content

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στο αστυνομικό τμήμα ο σταθμάρχης του ΟΣΕ

(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

9 υπάλληλοι του ΟΣΕ είναι μεταξύ των 32 νεκρών.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας οδηγήθηκε ο σταθμάρχης του ΟΣΕ Λαρίσης, κατά τη βάρδια του οποίου έλαβε χώρα η πολύνεκρη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Πληροφορίες του ΣΚΑΙ την ίδια ώρα αναφέρουν ότι ο σταθμάρχης, ηλικίας περίπου 60 ετών, είχε αναλάβει καθήκοντα πριν από περίπου ένα μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις αρχές καταθέτει προανακριτικά και ο κλειδούχος της Hellenic Train. Με βάση τα αποτελέσματα της προανάκρισης, θα ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας, ο οποίος θα αποφασίσει για την περαιτέρω μεταχείρισή τους.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μπορούσε ο εισαγγελέας μέσα στις επόμενες ώρες να δώσει εντολή για συλλήψεις.

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμη 85 έχουν τραυματιστεί. 9 υπάλληλοι του ΟΣΕ είναι νεκροί.

Εν τω μεταξύ δεκάδες τραυματίες, πολλοί από τους οποίους είναι σοβαρά, διασώθηκαν από προσωπικό της ΕΜΑΚ που επιχειρεί στον τόπο του τραγικού συμβάντος κι έχουν διακομιστεί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία Λάρισας και Κατερίνης, ενώ η επιχείρηση απεγκλωβισμού είναι σε εξέλιξη, καθώς τα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν έχουν διαλυθεί μετά την σύγκρουση με την εμπορική αμαξοστοιχία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής 194 επιβάτες μεταφέρθηκαν με 5 λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη. Από αυτούς τους 194 επιβάτες, οι 26 διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και άλλοι 32 στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Με έκτο λεωφορείο 20 άτομα μεταφέρθηκαν στη Λάρισα.

Επιπλέον, 5 επιβάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κατερίνης, εκ των οποίων 3 είναι καλά στην υγεία τους και αποχώρησαν, ενώ 2, ελαφρά τραυματίες, παρέμειναν για νοσηλεία.