Skip to main content

«Καίει» τον γνωστό παραγωγό – παρουσιαστή το πόρισμα της Αρχής για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Συνολικά 15 εταιρείες καταγράφονται στο πόρισμα της Αρχής, το οποίο έχει ήδη διαβιβαστεί στην οικονομική εισαγγελία.

Εταιρείες στις ΗΠΑ, Τουρκία και Βουλγαρία από τις οποίες βρέθηκαν χρηματικές ροές προς την εταιρεία παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων που διέθετε στη χώρα μας ο γνωστός τηλεοπτικός παραγωγός και παρουσιαστής, εντοπίζει η Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Συνολικά 15 εταιρείες καταγράφονται στο πόρισμα της Αρχής, το οποίο έχει ήδη διαβιβαστεί στην οικονομική εισαγγελία, οι οποίες δεν εμφάνιζαν εταιρική δραστηριότητα.

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, στο πλαίσιο της έρευνας, αξιοποίησε πληροφορίες από πολλές πηγές και για τη δράση στενού συνεργάτη του παρουσιαστή, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να μετείχε ενεργά στις επαγγελματικές δραστηριότητες με πλαστή ταυτότητα.

Εξαιρούνται της δέσμευσης οι λογαριασμοί μισθοδοσίας

Βάσει του πορίσματος της αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος δεσμεύονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία του τηλεοπτικού παραγωγού καθώς και άλλων επτά συνεργατών του, δικηγόρων, λογιστών και άλλων προσώπων.

Όμως με εντολή του επικεφαλής της αρχής κ. Χαράλαμπου βουρλιώτη, εξαιρούνται ρητά της δέσμευσης οι οικονομικές υποχρεώσεις του τηλεοπτικού παραγωγού για κάλυψη των αναγκών μισθοδοσίας του προσωπικού των εταιρειών του περί τους 600 εργαζόμενους.

Η σχετική εξαίρεση αναφέρεται ρητά προς όλα τα πιστωτικά ιδρύματα.

Βάσει του πορίσματος, ο οικονομικός Εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης, θα διερευνήσει εάν έχουν διαπραχθεί αδικήματα,  όπως φοροδιαφυγή σε βάρος του δημοσίου, απάτη σε βάρος του δημοσίου, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματική οργάνωση.

naftemporiki.gr