Skip to main content

Υπόθεση Πάτρας: Παρέμβαση εισαγγελέα για δημοσίευση φωτογραφιών Δασκαλάκη και κατηγορούμενης

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Στο βήμα η παιδίατρος που εξέτασε την Τζωρτζίνα στα εξωτερικά ιατρεία του Καραμανδάνειου.

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσε η δημοσίευση φωτογραφιών της κατηγορούμενης και του εν διαστάσει συζύγου της Μάνου Δασκαλάκη μέσα από τη δικαστική αίθουσα που διεξάγεται η δίκη για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης τους, Τζωρτζίνας.

Ήδη δόθηκε παραγγελία στην διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος για τον εντοπισμό των δραστών και εφόσον εντοπιστούν να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Από το πρωί καταθέτει παιδίατρος από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, εκεί όπου το παιδί τον Απρίλιο του 2021 έπαθε ανακοπή, με αποτέλεσμα να μείνει τετραπληγικό. Η παιδίατρος είπε ότι δεν πείστηκε από την αναφορά της κατηγορουμένης μητέρας ότι η Τζωρτζίνα εκδήλωσε σπασμούς και για αυτό την πήγε στο νοσοκομείο.

«Σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι κάποια δηλητηρίαση από χάπια», είπε η μάρτυρας, προσθέτοντας ότι «ρώτησα τη μητέρα αν υπήρχαν στο σπίτι φάρμακα και μου είπε ότι υπήρχαν αντιεπιληπτικά που της είχε χορηγήσει ο γιατρός για ισχαιμικό που είχε υποστεί».

Λαμβάνοντας τον λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης της 34χρονης κατηγορούμενης αμφισβήτησε την κατάθεση της μάρτυρα υποστηρίζοντας ότι κατασκεύασε μια ψεύτικη εικόνα λέγοντας για αντιεπιληπτικά χάπια ενώ η εντολέας του της είχε πει ότι στο σπίτι υπήρχαν αντικαταθλιπτικά χάπια.

Δικηγόρος κατηγορούμενης: Για ποιο λόγο το κάνατε; Η κατηγορουμένη δεν έχει πάρει ποτέ αντιεπιληπτικά. Καταλαβαίνετε ότι δημιουργήσατε μια εντύπωση ότι η κατηγορουμένη σας είπε ψέματα;

Μάρτυρας: Και τα αντιεπιληπτικά και τα αντικαταθλιπτικά θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν ένα επεισόδιο. Και χειρότερο τα αντικαταθλιπτικά.

Δικηγόρος κατηγορούμενης: Δίνει ψευδή κατάθεση και επιφυλασσόμεθα να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της κατηγορουμένης. Είναι ψευδομάρτυρας και προκατειλημμένη.

naftemporiki.gr